BURNI KOMENTARI

Kim postala ambasadorica "Balenciage" godinu nakon šokantne kampanje s djecom: "Njoj je bitan samo novac"

Rijaliti zvijezda se pohvalila novim partnerstvo

Kim Kardašijan. Instagram

L. S. R.

23.1.2024

Kim Kardašijan (Kardashian, 43) na udaru je kritika nakon što je otkrila da je postala ambasadorica "Balenciage" godinu nakon što je brend zgrozio ljude šokantnom kampanjom s djecom.

Rijaliti zvijezda se pohvalila novim partnerstvom napisavši da je njen odnos s brendom "izgrađen na predanosti da čini ono što je ispravno".

 "Kako je licemjerna"

Prethodno je odbila prekinuti saradnju s modnom kućom, ali je rekla da je "potresena" fotografijama koje su užasnule javnost.

"Od svih marki morala je izabrati onu s optužbama za zlostavljanje djece", "Njoj je bitan samo novac", "Kako je licemjerna", "Sve za novac", "Ona ne zna što je moral", "Sramotno", "Zar ništa nije naučila?", "Čak i nakon skandala?", "Stvarno, Kim?", "Užas", samo su neki od komentara.

Podsjetimo, u novembru 2022. kampanja Balenciage prikazivala je djecu u posve neprimjerenom kontekstu. Na jednoj fotografiji bila su djeca koja nose plišane torbe s medvjedićima vezanima remenjem u sado-mazo stilu.

Fotografije izazvale zgražavanje

Druga je prikazivala dokumente američkog Vrhovnog suda koji se odnose na slučaj dječje pornografije. Nakon što su spomenute fotografije izazvale zgražanje, osudu i snažne reakcije zbog seksualiziranja djece, iz modne kuće stiglo je izvinjenje, kao i povlačenje sporne kampanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.