KRALJEVSKA PORODICA

Evo oko čega su se posvađali princ Hari i kralj Čarls

Hari je otkrio da mu se u jednom trenutku otac prestao javljati na telefon

Kralj Čarls i princ Hari. AP

D. R.

6.2.2024

Današnji susret kralja Čarlsa (Charlesa) i princa Harija (Harry) mnogi su shvatili kao "znak pomirenja" nakon što se mlađi britanski princ udaljio od porodice, i to ne u baš najboljim odnosima.

Hari je 2021. godine u velikom intervjuu s Oprom Vinfri (Winfrey) rekao da je njegov odnos s ocem poprilično narušen. Naime, Harija je razočaralo to što od oca nije dobio podršku kakvu je očekivao kad su on i Megan (Meghan) zatražili pomoć i odmak od kraljevskih dužnosti. Tada je došlo do svađe, pa čak i prekida komunikacije.

Hari je otkrio da mu se u jednom trenutku otac prestao javljati na telefon. "Otac mi se prestao javljati na telefon i rekao mi da ga o svojim odlukama obavještavam pismenim putem", kazao je Hari i dodao da ga je princ Čarls razočarao i da će morati raditi na svom odnosu.

Također je rekao da žali oca i brata jer "ne mogu napustiti svoje pozicije". "Moj otac i brat su zarobljeni, oni ne mogu otići. Osjećam veliko suosjećanje zbog toga", rekao je tad Hari

Godinu dana kasnije britanski mediji pisali su o navodnoj velikoj svađi između oca i sina na dan kraljičina sprovoda. Čarls je, pisali su, zabranio Harijevoj supruzi Megan da se taj dan pridruži ožalošćenoj kraljevskoj porodici jer "to nije prikladno".

"Naglašeno mu je da se ni Kate neće pojaviti tamo, a i da bi bilo bolje da su prisutni zaista ograničeni na najužu porodicu. 

Kraljevska porodica. AP

U knjizi je Hari rekao i da Čarls nije htio financirati Megan. Optužio je svog oca da se brine da će ga "zasjeniti" holivudska zvijezda Megan. Napisao je da ga je Čarls upozorio da "njegova porodica nije napravljena od novca" i da si ne može priuštiti uzdržavanje bilo koga drugoga. No, Hari je smatrao da je Čarlsova zabrinutost manje ukorijenjena u ekonomiji, a više u ljubomori.

No čini se da je Hari nesuglasice odlučio ostaviti po strani kada mu je otac javio da je bolestan, a britanski mediji pišu da će se u zemlji zadržati duže vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.