DIJAGNOSTICIRAN MU RAK

Kraljica Kamila progovorila o Čarlsovom stanju: "Dobro je s obzirom na okolnosti"

Jako je dirnut pismima i porukama koje mu javnost šalje sa svih strana, rekla je Kamila

Kraljica Kamila. AP

H. J. I.

9.2.2024

Kraljica Kamila (Camilla) vratila se poslovnim obvezama. Posjetila je katedralu u Salisburiju, koja je bila na listi njenih obaveza, i prvi put progovorila o Čarlsovoj borbi s rakom.

Čarls je ranije ove sedmice bio podvrgnut prvom liječenju, a Kamila kaže da mu podrška javnosti puno znači. U katedrali je srela osoblje iz hitne medicinske službe Wiltshire Air Ambulance. Ben Abot (Abbott), koji radi u hitnoj, kazao je kraljici: 

- Nadam se da je njegovo veličanstvo dobro, svi smo jako tužni što čujemo vijest - piše The Guardian.

Veseli ga podrška javnosti

- Pa, jako je dobro s obzirom na okolnosti. Jako je dirnut pismima i porukama koje mu javnost šalje sa svih strana. To ga veseli - odgovorila je Kamila.

Kralj je zbog bolesti odgodio sve javne dužnosti. Većinu Čarlsovih dužnosti na sebe će preuzeti njegov sin i prijestolonasljednik princ Vilijam (41) i kraljeva supruga kraljica Kamila (76). Jučer se prvi put oglasio i princ Vilijam.

- Stvarno cijenimo svačiju ljubaznost, hvala vam - rekao je na gala večeri organiziranoj u znak podrške londonskoj humanitarnoj organizaciji Air Ambulance Charity, prenosi Daily Mail.

Oglasio se i kralj Čarls

Čarls se također oglasio otkako je objavljeno da ima rak. Javio se povodom obilježavanja 50 godina nezavisnosti države Grenade, prenosi The Sun. Poslao im je "čestitke te tople i dobre želje".

Rekao je da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posjetio prije pet godina. 

- Mogu samo reći koliko mi je žao što ne mogu lično biti s vama kako bismo obilježili ovu važnu prekretnicu - rekao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.