NEVJEROVATNA PRIČA

Pavel iz Novog Sada je dvojnik Bona Voksa: Pozirao sam za "Vogue" umjesto njega

Novinari "Voguea" su me iz vedra neba pozvali i rekli da trebaju fotografirati Bonu te me zamolili da uskočim, kazao je

Dvojnik Bona Voksa. Instagram

D. R.

13.2.2024

Pavel "Paja" Sfera iz Novog Sada privlači pažnju jer nevjerovatno liči na Bona Voksa (Voxa) iz grupe U2. Već decenijama živi u Los Anđelesu, a kaže kako mu mnogi ne vjeruju kada kaže da nije Bono.

- Nisam ja Bono. Ja sam Pavel "Paja" Sfera iz Novog Sada. Živim u Los Anđelesu. Prvi put sam to čuo u školi kada sam imao 15 godina. Neki čovjek mi je rekao: "Ti ličiš na Bona Voksa." Oni stvarno misle da sam Bono. Plaču, a nekad me hoće grliti. Ja kažem da nisam Bono, ali oni ne vjeruju. Narod vjeruje u ono u što hoće vjerovati - rekao je Sfera za RTS.

Također je naveo kako je imao priliku nekoliko puta raditi kao Bonin službeni dvojnik. Pojavio se u više od 100 časopisa, novina, serija i filmova, a prije dvije godine je umjesto Bona pozirao za "Vogue". 

- Novinari "Voguea" su me iz vedra neba pozvali i rekli da trebaju fotografirati Bonu te me zamolili da uskočim i pomognem im - kazao je Seanu Moncrieffu u podcastu Newstalk.

Paja često nastupa sa svojim kolegom Stivom Ričardsom (Steve Richards), koji je dvojnik Edgea, gitarista grupe U2, a prošle godine su održali koncert u Londonu. 

- Kada me klijent pita da nastupim kao Bono, to uopće nije čudna molba. Dobivamo inspiraciju od ljudi na koje se ugledamo. Počašćen sam što me to pitaju, iako nisam ono što klijent zaista želi. Trudim se poštovati Bona kao umjetnika - između ostalog je rekao Sfera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.