"AVAZOVA" TEMA

Ko su braća i sestre popularnih regionalnih pjevača i pjevačica

Nedavno smo mogli vidjeti kako izgleda sestra muzičke dive Josipe Lisac, i zaključiti da je sličnost nevjerovatna

Brena i Nina sa sestrama. Instagram

17.2.2024

Da li je teško ili poželjno biti brat ili sestra poznatih ličnosti koje izazivaju veliku pažnju javnosti, najbolje znaju članove njihove porodice. Na društvenim mrežama ponekad ih možemo vidjeti kako zajedno objavljuju fotografije s pojedinih porodičnih druženja.

Većina se često zapita kako izgledaju braća, odnosno sestre nekih od najpoznatijih regionalnih ličnosti?

Nedavno smo mogli vidjeti kako izgleda sestra muzičke dive Josipe Lisac, i zaključiti da je sličnost nevjerovatna.

Josipa Lisac sa sestrom. Instagram

Pjevačica Lepa Brena, odnosno Fahreta Živojinović, jako je vezana za sestru Faketu koju odmilja zovu Fara, a koja živi daleko od ovih prostora.

O privatnom i porodičnom životu Lepe Brene je mnogo toga poznato, naročito kada su i pitanju njen suprug Boba i djeca, a malo ko zna da i pjevačicinog rođenog brata često gledamo na televiziji, ali i ko joj je sestra.

Brenina sestra Fara se sa porodicom skućila u dalekoj Kanadi, a često provodi vrijeme sa sestrom na putovanjima širom svijeta. Simpatična Fara se druži sa pjevačicama, koje je mahom upoznala preko sestre, a na društvenim mrežama s vremena na vrijeme podijeli pokoju fotografiju. Lepa Brena je svojevremeno ispričala da je ostala željna sestre, sa kojom je tek prije nekoliko godina, poslije dužeg perioda, otišla u rodno Brčko.

Čola sa bratom. Facebook

Zdravko Čolić ima brata Dragana koji se rijetko pojavljuje u javnosti i za koga je veoma vezan. Iako se ne bavi javnim poslom, on u Begradu drži svoju ćevabdžinicu.

Iako ne voli da se pokazuje u javnosti, Dragan i Zdravko su veoma vezani i kad god je Čola u Beogradu, maksimalno se trudi da provodi vreme sa svojim bratom, kao i ostalim članovima porodice.

O svom privatnom životu Nina Badrić ne govori često, te tako mnogi ne znaju da Nina ima rođenu sestru Sunčicu.

Sunčica je mlađa od Nine i već neko vrijeme živi na relaciji Italija – Hrvatska. Ranije se bavila menadžmentom i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Grašo sa sestrom. Instagram

Na svoju mlađu sestru Bugu Grašo, itekako je ponosan splitski pjevač Petar Grašo. Na zajedničke trenutke su veoma ponosni.

Poznato je da pjevačica Emina Jahović ima brata i sestru. Šira javnost Mirsada Jahovića Turkdžana zna kao košarkaša koji je svoju karijeru napravio u Turskoj, pa otud i prezime Turkdžan. Mirsad se razveo od prve žene Dine Džanković s kojom ima troje djece, da bi nakon toga "uplovio" u brak sa Dušicom Trninić iz Beograda.

Emina i njen brat. Instagram

Eminina starija sestra Sabina Jahović je, kaže pjevačica kroz smijeh, akademski građanin u porodici. Sabina je doktorica.

Emina sa sestrom. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.