RUMUNIJA

Uhapšeni kontroverzni influenser i njegov brat: Sumnja se da su počinili seksualno nasilje

Braća se suočavaju sa optužbama za silovanje i trgovinu ljudima u Rumuniji, gdje žive

Endrju Tejt i Tristan. AP

Z. K.

12.3.2024

Kontroverzni influenser Endrju Tejt (Andrew Tate) i njegov brat Tristan uhapšeni su u Rumuniji zbog sumnje da su počinili seksualno nasilje.

Negiranje zločina

Braća su sinoć uhapšena po nalogu za hapšenje koji je izdala Velika Britanija. Endrju i Tristan negiraju zločine koji im se stavljaju na teret.

Braća se suočavaju sa optužbama za silovanje i trgovinu ljudima u Rumuniji, gdje žive, a prethodno su bili u zatvoru, a kasnije u kućnom pritvoru od kada su pritvoreni u decembru 2022. godine.

Podsjetimo, Tejtu je uvažena žalba u avgustu 2023. da bude pušten iz kućnog pritvora dok čeka suđenje. Braća Tejt su prvi put uhapšena u svojoj kući u Bukureštu 2022. godine. Oni su 31. marta naredne godine prebačeni iz zatvora u kućni pritvor po odluci rumunskog sudije.

Kriminalna grupa

U optužnici se navodi da su četvorica optuženih 2021. godine formirali organizovanu kriminalnu grupu za trgovinu ljudima u Rumuniji, ali i u drugim zemljama, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

U njemu se navode imena sedam žrtava za koje se navodi da su ih braća Tejt regrutirala lažnim obećanjima o ljubavi i braku. Očekuje se da će suđenje trajati nekoliko godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.