DVIJE GODINE KASNIJE

Šakira iznenadila javnim priznanjem o Pikeu

Prošle su dvije godine otkako su slavna kolumbijska pjevačica i španski nogometaš iznenadili svijet priznanjem da je njihovoj ljubavi došao kraj

Šakira i Pike iz sretnih dana. Instagram

M. Z.

18.3.2024

Prošle su dvije godine otkako su slavna kolumbijska pjevačica i španski nogometaš iznenadili svijet priznanjem da je njihovoj ljubavi došao kraj, a Šakira je tek sada smogla snage da javno progovori o nekim stvarima.

Intervju za ''Sunday Times''

Iako su odavno krenuli dalje i nastavili sa svojim životima - on s djevojkom Klarom Čijom Marti (Clara Chija Marti), a ona sa sinovima Milanom i Sašom (Sasha) - pjevačica Šakira (Shakira) tek je sada odlučila u javnost iznijeti neke detalje iz svog života s nogometašem Žerarom Pikeom (Gerard Pique).

Kako je rekla, godinama je svoju karijeru ostavljala po strani, a sve zbog Žerara Pikea.

- Dugo vremena stavljala sam svoju karijeru na čekanje kako bih bila uz Žerara, a sve kako bi on mogao igrati nogomet - izjavila je kolumbijska pjevačica u svom novom intervjuu za ''Sunday Times''.

Podsjetimo, 47-godišnja Šakira i 10 godina mlađi Pike upoznali su se 2010. tokom snimanja njenog videospota za pjesmu ''Waka Waka (This Time for Africa)''. Tri godine kasnije dobili su sina Milana, a dvije godine nakon njega i Sašu.

Porodica je živjela u Barceloni, gdje je Pike igrao za istoimeni nogometni klub, a za to vrijeme Šakira je svoju karijeru zapostavila. Povremeno je radila kao vokalni trener u američkom ''The Voiceu'', a 2017. izdala je i album ''El Dorado''. Fokus joj je sve to vrijeme bio na djeci i njihovom odgoju.

20 godina mlađa

Da kreću svako svojim putem, objavili su u julu 2022. u zajedničkoj izjavi za medije, a sve se odigralo nakon što je Šakira saznala da Pike ima ljubavnicu. Riječ je bilo upravo o Klari, koja je 20 godina mlađa od Šakire, a s kojom je danas nogometaš u vezi, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.