ŠPANSKA PRINCEZA

Ništa bez tatinog nadzora: Kralj Filip morao se uvjeriti u napredak princeze Leonor

Sjedeći kraj svoje starije kćeri, kralj je pokazao dobro raspoloženje družeći se s njenim vršnjacima

Kralj Filip i Princeza Leonor. Platforma X

D. R.

18.3.2024

Kao dio školovanja na Vojnoj akademiji, princeza Leonor posjetila je i veliko strelište na kojem dobiva jednu od obuka, a kako napreduje stigao je provjeriti zapovjednik vojske, njen otac.

Princeza Leonor, koja će naslijediti španski tron, pohađa Opću vojnu akademiju kao dio svog obrazovanja za uloge koje će jednog dana preuzeti. Princeza je već skoro pola godine u Zaragozi na školovanju, a sada ju je posjetio i njen otac da provjeri kako napreduje.

Opuštena atmosfera

Kralj Filip stigao je u posjetu nacionalnom centru za obuku San Gregorio, gdje su princeza Leonor i ostali njeni pratitelji iz Opće vojne akademije u Zaragozi izvodili jednu u nizu vježbi u sklopu vojne obuke. Osim što je nadzirao obuku, kralj je imao priliku biti s kćerkom i ostalim vojnicima u opuštenijoj atmosferi za vrijeme ručka.

Sjedeći kraj svoje starije kćeri, kralj je pokazao dobro raspoloženje družeći se s njenim vršnjacima.

Jačanje fizičke sposobnosti

Tokom boravka u San Gregoriju, najvećem strelištu i manevarskom poligonu u Evropi, Leonor i njene kolege jačaju fizičku sposobnost i razvijaju taktike vodstva, kao i uvježbavanje zapovijedanja manjim vojnim jedinicama. Također, Leonor je iskazala i velik interes za predmete koji se tiču rekreacije grada i geodetskih mjerenja.

Princeza je završila već veliki dio vojne obuke i trenutno je na drugoj godini, gdje je čekaju najteže faze. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.