SVE SE ANALIZIRA

Kejt Midlton i ranije posezala za fotošopom: Uredila je portret kraljice Elizabete i praunučadi

Riječ je o portretu koji je snimljen u Balmoralu, u avgustu 2022. godine

Portret je objavljen na Instagram profilu princa i princeze od Velsa. Instagram

E. Ag.

19.3.2024

Nakon što je svijet obišla fotošopirana fotografija Kejt Midlton (Kate Middleton, 42) i njene djece, jedna agencija otkrila je gaf u fotošopu i na jednoj fotografiji kraljice Elizabete II s njenim praunucima. Riječ je o portretu koji je snimljen u Balmoralu, u avgustu 2022. godine. Fotografiju je snimila upravo Kejt, piše 24sata.hr.

Portret je objavljen na Instagram profilu princa i princeze od Velsa 21. aprila, dan kada je kraljica trebala proslaviti svoj 97. rođendan. Agencija Getty Images sada tvrdi da je fotka 'digitalno poboljšana'. Pronašli su nekoliko grešaka, uključujući i liniju na kraljicinoj suknji koja nije ravna. Dijelovi zelenog kauča na kojem je kraljica sjedila također su bili 'izrezani', pronađeno je nekoliko crnih mrlja iza princa Džordža (George) i princa Luisa (Louis), prenosi Daily Mail.

Portparol Getty Imagesa je rekao:

- Getty Images je pregledao dotičnu fotografiju i na nju stavio urednikovu bilješku, na kojoj piše da je fotografija digitalno poboljšana na izvoru.


Oko ove fotografiju su se i ranije stvorile sumnje. Prošle je godine Kristofer Buzi (Christopher Bouzy), CEO jedne tehnološke kompanije, rekao da je fotka fotošopirana.

Ranije ovog mjeseca je Kensingtonska palača objavila fotografiju Kejt i njene djece, a nije dugo prošlo kada su se pojavile prve tvrdnje da je fotografija fotošopirana. Sve je preraslo u ogroman skandal, a princeza se morala izviniti. Tada je rekla da povremeno, kao i mnogi drugi 'amateri', voli 'eksperimentirati s uređivanjem'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.