CUNAMI SPEKULACIJA

Skandal u bolnici gdje je liječena Kejt Midlton: Član osoblja uradio nešto nečuveno

Šefovi londonske klinike, gdje je princeza od Velsa podvrgnuta operaciji abdomena u januaru, pokrenuli su istragu

Kejt Midlton. Fox News

N. H.

20.3.2024

Osoblje bolnice u kojoj je Kejt Midlton (Kate Middleton) liječena optuženo je da je pokušalo pristupiti njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji, piše Daily Mail. 

Šefovi londonske klinike, gdje je princeza od Velsa podvrgnuta  operaciji abdomena u januaru, pokrenuli su istragu nakon što se tvrdi da je najmanje jedan član pokušao pristupiti bilješkama. 

- Ovo je velika povreda bezbjednosti i nevjerovatno štetna za bolnicu, s obzirom na njenu neokaljanu reputaciju u liječenju članova kraljevske porodice - rekao je insajder za Mirror, pa dodao:

- Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palaču odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uvjerili palaču da će biti sprovedena potpuna istraga.

Cijelo medicinsko osoblje je šokirano i izbezumljeno zbog optužbi i veoma je povrijeđeno što bi kolega od povjerenja mogao navodno biti odgovoran za takvo kršenje povjerenja i etike.

Istraga dolazi usred cunamija spekulacija o princezinom nepoznatom zdravstvenom stanju, za koje je Kensingtonska palača saopćila da će ostaviti princezu van obaveza do poslije Uskrsa.

Teorije zavjere koje se šire o njoj na internetu uključuju da je mrtva, da je zamijenjena dvojnicom ili da je brak sa Vilijamom u problemima.

Istraga bolnice dolazi nakon što su se u ponedjeljak pojavili video snimci i slike na kojima Kejt i princ Vilijam (William) posjećuju farmu u Vindzoru.

Portparol palače je rekao: 

- Ovo je stvar Londonske klinike.

"Daily Mail"  je kontaktirao Met policiju, ali nije odmah dobio odgovor.

Inače, klinika, gdje je princeza od Velsa liječena ranije ove godine, prvi put je otvorila svoja vrata 1932. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.