PODRŠKA

Djevojčica koju je Kejt posjetila kad je ona imala rak poslala dirljivu poruku princezi

Milina majka rekla je da je princeza objavila dijagnozu raka na Milinu drugu godišnjicu remisije

Princeza Kejt i Mila. Instagram

E. Ag.

2.4.2024


Nakon što je Kejt Midlton (Kate Middleton) objavila da ima rak, počeo se širiti video dirljivog trenutka kada je princeza od Velsa odjenula roze haljinu kako bi upoznala curicu koja je imala leukemiju. Kejt je obećala tada petogodišnjoj Mili Snedon (Sneddon) da će nositi roze (Milinu omiljenu boju).

Princeza je održala obećanje i za susret s Milom u maju 2021. odjenula ružičastu haljinu. Kejt ju nije smjela zagrliti zbog korone, ali joj je rekla da je jako želi pomaziti. Mila je bila savršena mala princeza u haljini, nosila je malenu krunu i roze cipelice.

Dan nakon što je otkriveno da Kejt ima rak, Mila je princezi poslala poruku, piše Index.hr.

- Ona će biti hrabra kao što sam i ja bila i borit će se kao što sam se i ja borila - rekla je djevojčica za The Mirror. Njena majka također je komentirala Kejtinu objavu.

Mila poslala pismo princezi. X (Twitter)

- Kejt je majka i supruga, ona je mlada, prekrasna i atletski građena i suočava se s ovime. To pokazuje da rak ne diskriminira, može se dogoditi bilo kome u bilo koje vrijeme. Želimo joj miran i brz oporavak- poručila je Linda (Lynda) pa poslala poruku kraljevskoj porodici.

- Šaljemo svoju ljubav, podršku i dobre želje Vilijamu (William), Džordžu (George), Šarlot (Charlotte) i Luisu (Louis) te želimo Kejt miran i brz oporavak.

Milina majka rekla je da je princeza objavila dijagnozu raka na Milinu drugu godišnjicu remisije.

- Mila mi se obratila i rekla mi da želi napraviti i poslati Kejt čestitku. Tako da će Mila uspostaviti kontakt na privatni način. Kejt je Mili pokazala takvo suosjećanje, brigu i podršku tokom i nakon tretmana - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.