OTVORILA DUŠU

Kristina Eplgejt o borbi s bolešću: Ne mogu stajati, nisam se tuširala tri sedmice

U epizodi koja je snimljena prije nekoliko mjeseci, a sada je emitirana, Kristina je opisala kako je bolest utjecala na njen svakodnevni život

Kristina Eplgejt. You Tube

D. R.

6.4.2024

Kristina Eplgejt (Christina Applegate) gostovala u epizodi podcasta "MeSsy", koju vodi glumica Džejmi Lin Sigler (Jamie Lynn), koja se poput Kristine bori s multiplom sklerozom. 

U epizodi koja je snimljena prije nekoliko mjeseci, a sada je emitirana, Kristina je opisala kako je bolest utjecala na njen svakodnevni život.

"Nema načina"

- Bit ću iskrena s tobom, moram kupiti dionice proizvođača vlažnih maramica jer se nisam uspjela otuširati tri sedmice - rekla je glumica, prenosi Index.hr.

- Ne mogu stajati pod tušem. Nema načina. U tušu imam malu klupu, ali stražnjica mi je toliko ogromna da ne mogu sjediti na njoj, odmah skliznem. Dakle, brišem se vlažnim maramicama - objasnila je.

Borba s cirkulacijom

- Tako smrdim. I to je grozno. Hvala Bogu da sam uvijek sama tako da me niko ne namiriše osim Sades - rekla je, misleći na svoju kćer Sedi (Sadie, 12). Dodala je da je noge neprestano bole i da se bori s cirkulacijom u njima.

- Ne znam šta se događa, kao da nemam energije. Nemam cirkulacije i ne mogu natjerati noge da me prestanu boljeti - kaže Kristina.

U avgustu 2021. godine Eplgejt je otkrila da joj je nekoliko mjeseci ranije dijagnosticirana multipla skleroza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.