JEDNOSTAVNI I SKROMNI

Ne znaju šta će s novcem, a s djecom žive u malom dvosobnom stanu: Način na koji slavni par odgaja kćerke je fascinantan

Ludo zaljubljeni par vjenčao se u tajnosti, a Eva se nakon udaje odlučila posvetiti porodičnom životu i prestati glumiti

Eva Mendes i Rajan Gosling. Instagram

D. R.

6.4.2024

Eva Mendes i Rajan Gosling (Ryan) smatraju se jednim od najljepših holivudskih parova, a njihov brak jednim od najstabilnijih. Ludo zaljubljeni par vjenčao se u tajnosti, a Eva se nakon udaje odlučila posvetiti porodičnom životu i prestati glumiti.

Svoje prvo dijete, kćerku Esmeraldu, rodila je u 42. godini, a dvije godine kasnije s Rajanom je dobila i kćerku Amandu.

- Uvijek sam imala jasnu granicu kad su u pitanju moj muškarac i moja djeca. O njima ću govoriti, naravno, ali neću objavljivati ​​slike iz naše svakodnevice. Za mene je crveni tepih posao, a ne mjesto pokazivanja ljubavi - kazala je glumica jednom prilikom.

Dijele kućanske poslove

Slavni par sebi može priuštiti luksuzan život i užitke svake vrste, no svoje su kćerke željeli odgajati u jednostavnosti i učiti ih da se do uspjeha i životnog zadovoljstva dolazi marljivim radom i trudom, umjesto da je sve servirano i već riješeno.

Očito poučeni tragičnim primjerima života i sudbina djece holivudskih zvijezda, koja često završavaju u paklu ovisnosti, depresije i traganja za svojim smislom, Eva, Rajan i njihove kćerke žive u malom dvosobnom stanu, dijele kućanske poslove, nikad nisu angažirali dadilju. A razlog zašto su se odlučili na ovakav način života je specifičan.

Čišćenje kao terapija

Eva Mendes voli kuhati, te otkriva da posebno voli čistiti. Njena strast prema čišćenju pretvorila se u poslovni projekt. Eva je, naime, postala suvlasnica kompanije koja proizvodi antibakterijske spužve za čišćenje.

Pranje i čišćenje na nju, kaže, djeluju terapeutski.

- Život je tako haotičan. Ali svoju kuću i svoju kuhinju mogu držati pod kontrolom. Pa kad perem posuđe, to je za mene meditativno, daje mi jasnoću. Čist sudoper za mene je bistar um - objasnila je prelijepa glumica.

Djecu odgajaju da budu samostalna i iskrena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.