KRALJEVSKA PORODICA

Povratak princa Harija u Veliku Britaniju neće biti lagan: Morat će se suočiti s problemima

Princ Hari idućeg bi mjeseca trebao ponovno posjetiti Veliku Britaniju, i to zbog proslave 10 godina Igara "Invictus"

Princ Hari i Megan Markl. People

D. R.

7.4.2024

Princ Hari (Harry) posljednji je put bio u Velikoj Britaniji kada je njegov otac, kralj Čarls (Charles), objavio da mu je dijagnosticiran rak. S njime tada nije došla Megan (Meghan), a upitno je hoće li doći ovog puta...

Princ Hari idućeg bi mjeseca trebao ponovno posjetiti Veliku Britaniju, i to zbog proslave 10 godina Igara "Invictus". No, kako je stručnjak za kraljevsku porodicu Tom Kvin (Quinn) poručio za Mirror, princu neće biti lako. Inače uvijek ima podršku svoje supruge Megan Markl, posebno na događajima vezanima uz Invictus, no i dalje se ne zna hoće li i ona doputovati s njime.

Suočavanje s problemima

- Sigurno ne spavaju dobro, muči ih što trebaju napraviti kada će Hari doći u Britaniju. Morat će se suočiti s problemima kroz koje prolazi njegova porodica, no ne želi reći ništa što bi moglo ispasti krivo, posebice zbog njegove supruge - kaže Kvin.  

Zadnji put kada je Hari posjetio Britaniju bilo je odmah nakon što je njegov otac, kralj Čarls, objavio da mu je dijagnosticiran rak. On i otac kratko su se vidjeli, a mnogi su zamijetili da je prespavao i u hotelu, iako ga je neko od članova porodice sigurno mogao ugostiti. S njime tada nije došla supruga Megan, već je ostala s njihovo dvoje djece u Kaliforniji. Hari se tada nije sreo ni sa svojim bratom, princom Vilijamom (William), a nakon objave dijagnoze princeze Kejt (Kate), odnos im je ponovno upitan. 

Svađa uoči vjenčanja

- Hari bi htio popraviti odnos s bratom, ocem i svojom šogoricom. Djeluje puno mirnije nakon što je objavio memoare 'Rezerva' i sve rekao u njima. Ali naprosto ne zna kako da to napravi, a da istovremeno zadrži i Megan - navodi stručnjak. 

Navodno princeza Kejt ne želi izvinjenje Megan Markl kako bi prekinule svađu koja traje već duže vrijeme. Kako je i sam Hari opisao u svojim memoarima, njih dvije su se, prije vjenčanja, posvađale oko haljina za djeveruše, nakon čega je princ Hari našao svoju, tada buduću suprugu, kako sjedi na podu i plače. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.