PROPAO POSAO

Puklo prijateljstvo: Dejvid Bekam tvrdi da ga je glumac Mark Volberg oštetio za 8,5 miliona funti

Bekamova kompanije „David Beckham Ventures Ltd“ (DBVL) ranije je tražila od F45 odštetu u iznosu od 15,2 miliona funti

Bekam potražuje novac. Instagram

Z. K.

20.4.2024

Dejvid Bekam (David Beckham) tuži holivudskog glumca Marka Volberga (Wahlberg) nakon što je posao u kojem je proslavljeni bivši nogometaš promovirao glumčev fitness brend propao i navodno oštetio Bekama za više od 8 miliona funti.

Nekoliko godina

Bekam tuži glumca i njegove poslovne saradnike nakon što je partnerstvo s F45, u kojem je nogometaš promovirao vlastiti asortiman personaliziranih treninga, propalo zbog dionica za koje je tvrdio da su mu obećane, piše Daily Mail. 

Slučaj je aktivan već nekoliko godina nakon što su Bekam i golferska legenda Greg Norman podnijeli tužbe protiv F45 pred kalifornijskim sudovima u oktobru 2022., nakon čega je sudac odlučio da moraju podnijeti zasebne tužbe.

Bekamova kompanije „David Beckham Ventures Ltd“ (DBVL) ranije je tražila od F45 odštetu u iznosu od 15,2 miliona funti, prema podnescima podnesenim prošle godine. No u novoj tužbi Bekam sada traži odštetu izravno od Volbergove kompanije „Mark Wahlberg Investment Group“, kao i od osnivača F45 Adama Gilchrista i Roba Deutscha.

Bivši nogometaš i holivudski glumac postali su prijatelji nakon što su Bekam i njegova porodica preselili u Los Anđeles 2007. kada je potpisao ugovor za nogometni klub LA Galaxy. Bekam je zatim pristao postati globalni ambasador australskog brenda F45 2020., a na svom Instagramu promovirao je F45 milionima pratitelja kao dio dogovora.

Izbrisani postovi

Postovi su u međuvremenu izbrisani. DBVL tvrdi da je, kao dio dogovora, Bckamu obećano da će se dionice u kompaniji podijeliti početkom 2022., ali one su podijeljene tek nekoliko mjeseci kasnije, kada je cijena dionice pala s oko 12 dolara na 3 dolara po dionici. Bekamovi advokati sada tvrde da ga je to kašnjenje koštalo čak 8,5 miliona funti potencijalnog profita.

„The Sun“ piše da Volberg i njegovi suoptuženici nastoje odbaciti optužbe za prevaru kao neutemeljene i neopravdane. Cijena dionice F45 u SAD-u nikada nije bila viša od one početne koja je iznosila 16 američkih dolara, a sada vrijede samo 15 centi, prema najnovijim tržišnim podacima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.