KRALJEVSKA PORODICA

Ljudi na internetu primijetili neobičan detalj na staroj fotografiji Vilijama i Kejt

Naime, princ Vilijam je tokom ceremonije vjenčanja nosio crvenu ceremonijalnu uniformu, dok se na fotografiji pojavio u crnoj

Princ Vilijam i Kejt Midlton. Instagram

D. R.

30.4.2024

Princ Vilijam (William) i princeza Kejt (Kate) jučer su proslavili 13. godišnjicu braka, a na Instagramu su je obilježili nikad viđenom fotografijom s vjenčanja. Osim što je ekipu na internetu uznemirilo što je kraljevska porodica u trenucima kad se Kejt bori s rakom odabrala crno-bijelu fotografiju, mnogi su primijetili da je Vilijam obučen potpuno drugačije nego što je bio na vjenčanju.

Naime, princ Vilijam je tokom ceremonije vjenčanja nosio crvenu ceremonijalnu uniformu, dok se na fotografiji pojavio u crnoj konjičkoj svečanoj uniformi. 

O uniformi u kojoj se Vilijam ženio progovorio je princ Hari (Harry) u svojim memoarima. Vilijam je na vjenčanje htio nositi konjičku uniformu (onu u kojoj pozira na crno-bijeloj fotografiji), ali mu je pokojna kraljica Elizabeta naredila da se oženi u crvenoj ceremonijalnoj uniformi jer se u takvoj uniformi žene prijestolonasljednici.

Vilijam je očito htio imati i fotografije s vjenčanja u omiljenoj crnoj uniformi, pa se nakon ceremonije presvukao i fotografirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.