VELIKA LJUBAV

Kućni ljubimci: Đuro ima dva udomljena psa, Žalica se ne odvaja od Nore, Danis i Tifa vole mačke

Ne može se pričati o ljubavi s nekim ko tu ljubav nije osjetio, ističe Tanja Ribič

Branko Đurić Đuro - Avaz
Mladen Vojičić Tifa - Avaz
Tanja Ribič - Avaz
Amra Džeko - Avaz
Pjer Žalica - Avaz
+1

30.4.2024

Ne kaže se bez razloga da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Ove životinje svojim vlasnicima pružaju mnogo ljubavi i topline, a mnogi će utvrditi da je život uz psa sretniji i lakši.

Posebna veza između psa i čovjeka postojala je oduvijek, a danas su psi, ali i druge životinje pronašle svoje mjesto u domu poznatih ličnosti u cijelom regionu.

Tuga za Ibrom

Branko Đurić Đuro i njegova supruga Tanja Ribič u svom domu u Ljubljani uvijek imaju po nekoliko životinja. Nedavno im je uginuo mačak Ibro Madafaka, a Đuro se od njega oprostio objavom na društvenim mrežama:

- Ibro Madafaka 2010 – 2024. Imao si lijep život i moj si učinio ljepšim. Zbogom i hvala, najveći mačji lafe.

Svojevremeno su tugovali za psom Mikijem, a Tanja je tada za „Avaz“ istakla:

- Ne može se pričati o ljubavi s nekim ko tu ljubav nije osjetio. Pas je sposoban višestruko vratiti ljubav koja se njemu daje.

Trenutno u njihovom domu žive dva udomljena psa. Đuro i Tanja veoma su angažirani u zaštiti životinja, a zbog te ljubavi postali su i vegetarijanci.

U domu Lepe Brene te Amre i Edina Džeke svoje mjesto uvijek imaju i psi, doduše rasni.

Amra je imala i jednu uspješnu modnu kampanju kada je pozirala s psom.

Emotivna kriza

Marija Šerifović doživjela je veliku emotivnu krizu nakon što je njen pas, engleski buldog Robi, uginuo. Bila je očajna, a onda je u njen život stigao Hak koji je i danas član njenog domaćinstva.

Reditelj Pjer Žalica istakao je nedavno za „Avaz“ koliko je labradorka Nora promijenila život njegove porodice:

- Nora nas je sve popravila. Ona je naprosto dobro, dobro, zahvalno biće koje vam samo pomaže. Šetnje s Norom su ljekovite, ona pogledom razbija stres i napetost. Čak i tugu i depresiju. Ja se s njom živ ispričam, nekada bih to krio, sada više ne.



U životu Slavka Sobina postoje dvije posebne dame, udomljene kujice Buba i Mara koje su popularnom glumcu život učinile još ljepšim. Od svoje 13. godine, u svom životu imao je nekoliko udomiteljstava.

Poznati scenarista Feđa Isović, kao i njegova supruga Jasna, inače veterinarka, veliki su ljubitelji životinja te imaju psa za kućnog ljubimca.

U domu reditelja Danisa Tanovića živi mačak Kimi. Kada je nedavno odlutao, Danis je sve digao na noge da ga pronađe.

Ljubav pobijedila

- Imam dva mačka. Kada sam ih u oktobru 2020. doveo, imali su po 22 dana. Veterinar mi je, kada ih je vidio, rekao: „Dabogda, Tifa.“ Ja mu kažem: “Nemoj da ja sad „guglam“, nego mi reci šta treba da radim.“ Na kraju je pobijedila ljubav. Ja se zezam – dva Srbina u Federaciji; išao sam u jedan manastir, tamo sam ih našao – rekao je Tifa jednom prilikom za „Avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.