SKANDAL NA ZABAVI

Vojvotkinja od Jorka izgubila strpljenje u Kanu: Prestanite!

Sara Ferguson se izvinula budućim generacijama zbog "potpunog uništenja" svijeta u kojem će morati živjeti

Sara Ferguson. Facebook

L. S. R.

25.5.2024

Sara Ferguson (Sarah, 64), vojvotkinja od Jorka, ozbiljno se naljutila na zvanice okupljene na velikoj humanitarnoj zabavi amfAR-a, koja se svake godine održava tokom Filmskog festivala u Kanu.

Bogati i slavni svake godine tu prikupljaju novac za tu neprofitnu međunarodnu organizaciju koja finansira naučnike koji istražuju HIV/ADIS u potrazi za novim terapijama i lijekovima, te prevenciju. 

 Ove godine, bila je to 30., jubilarna, večer.

Tokom svojeg govora Ferguston je zahvalila Sajmonu de Puriju (Simon Pury), slavnom švicarskom kolekcionaru i trgovcu umjetninama koji je donirao portret pokojne britanske kraljice Elizabete II, njene svekrve, za humanitarnu aukciju. Portret je, inače, prodan za 475.000 dolara. 


U jednom trenutku vojvotkinja počela je spuštati mikrofon i ponavljati: "Prestanite, prestanite, prestanite". Svi trebate zašutjeti, ovog trena! - rekla je.

Obratila se onima koji "samo razmišljaju o sljedećoj zabavi".

- Tišina! Nevjerojatni Sajmon de Puri napravio je sjajan posao, ovo je izuzetno i želim svima ovdje reći prestanite, prestanite, prestanite! Jeste li vidjeli da sam maknula mikrofon...zbog onih koji govore: "Želim otići, gdje je sljedeći parti? Šta ćemo sljedeće raditi?" - prekorila je bučnu gomilu

Ferguson se izvinula budućim generacijama zbog "potpunog uništenja" svijeta u kojem će morati živjeti i zahvalila amFAR-u na svemu što rade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.