MOJ NOVI ŽIVOT

Rialda Karahasanović za "Avaz": Radujem se majčinstvu i selim se u Beč

S izabranikom Elvisom Biberovićem s radošću iščekuje rođenje njihovog prvog djeteta

Rialda Karahasanović. Društvene mreže

Lejla Bejdić - Rizvanović

25.5.2024

Rialda Karahasanović, Sarajka s adresom u Beogradu, trenutno se priprema za selidbu u Beč. Kao popularna ličnost na društvenim mrežama, pjevačica i nekadašnja učesnica šoua realnosti „Zadruga, Rialda je poznata po svom dinamičnom životu i profesionalnim uspjesima.

Trenutno, zajedno sa svojim izabranikom Elvisom Biberovićem s radošću iščekuje rođenje njihovog prvog djeteta. Kako nam je rekla trebala bi roditi djevojčicu. Ova nova životna etapa donosi uzbuđenje i promjene, ali Rialda se suočava s njima s istim entuzijazmom i snagom koji su je do sada krasili.

Dani u Sarajevu

Ekskluzivno za "Avaz“ nam je otkrila kad je saznala za trudnoću i kako je svom izabraniku saopćila sretne vijesti.

- Bio je kraj februara kada smo proveli nekoliko dana zajedno u Sarajevu. Nakon što se vratio u Beč, imala sam osjećaj da sam trudna, što se kasnije i potvrdilo. Elvisu sam tu vijest prenijela putem fotografije koju sam mu poslala na WhatsAppu. U prvi mah je mislio da je riječ o testu na koronu i da sam pozitivna. Kada sam mu pojasnila situaciju, bio je oduševljen – govori nam Rialda.

Kako se osjećate kao trudnica, imate li nekih poteškoća, mučnina ...?

- Samo ću reći da prva tri mjeseca trudnoće nisu bila nimalo laka, ali sada je sve u najboljem redu i osjećam se sjajno.

Da li Vam je uvijek životni prioritet bio imati porodicu?

- Mislim da se životni prioriteti mijenjaju s godinama. Kada sam imala 20 ili 25 godina, nije mi bio prioritet da se udam i osnujem porodicu, jer sam bila fokusirana na ostvarivanje svojih ciljeva. Naravno, s godinama se te želje za porodicom, brakom i roditeljstvom sve više javljaju.

Imali smo prilike vidjeti na Instagramu najave i za vjenčanje, jeste li nam spremni otkriti kada planirate stati na „ludi kamen“?

- Prinova je malo “prolongirala” planove, ali svakako da to planiramo kada dobijemo trećeg člana u “timu”, tada ćemo se posvetiti planovima oko vjenčanja. Svakako da jedva čekam taj trenutak.

Uzbuđena sam

Kada ste shvatili da je Elvis ljubav Vašeg života?

- Nakon prvog izlaska sam mu rekla da će mi biti muž. Odmah sam znala da je on taj.

Možete li nam reći nešto više o vašim planovima u Austriji i kako se nadate da će ta promjena utjecati na vaš život i karijeru?

- Nakon nepunih osam godina života u Beogradu, selim se u Beč i iskreno, jako sam uzbuđena. Što se tiče moje karijere i utjecaja na moje poslovne obaveze, preseljenje neće imati veliki utjecaj. Ionako sam stalno bila na putu i živjela iz kofera. Postavila sam mnoge stvari na svoje mjesto, što mi olakšava funkcioniranje gdje god da živim.

Najviše mi nedostaje moja porodica

Koliko Vam nedostaje rodno Sarajevo?

- Ja uvijek pamtim Sarajevo onakvo kakvo je bilo kada sam ja odrastala i to su zaista najljepše uspomene za mene. Najviše mi nedostaje moja porodica, ali mi se uvijek lako okupimo gdje god da smo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.