BILA MU PACIJENTKINJA

Udaje se lijepa Sarajka Dragana Kosjerina: Njihova priča je kao iz bajke

Draganina i Bojanova romansa počela je 2018. godine

Instagram

D. H.

2.6.2024

Svadbena ceremonija bit će upriličena u jednom od najelitnijih beogradskih hotela. Kumovi, porodica, kolege i prijatelji okupit će se da budućim mladencima požele sve najlepše u bračnom životu i s njima proslave vjenčanje.

- Tačno je da se Dragana udaje. Svadba će biti u restoranu na vrhu hotela kako bi veselje ostalo u tajnosti. Crkveno vjenčanje je rezervisano za članove porodica mladenaca i kumove - priča izvor za domaće medije.

Stvoreni jedno za drugo

Draganina i Bojanova romansa počela je 2018. godine, kada je voditeljica Javnog servisa bila pacijent i izabrala doktora Perduva za svog ljekara. Do njega je došla preko zajedničkog prijatelja. On je odmah pao na njen pogled i glas. Kako je voditeljica jednom prilikom istakla, da su stvoreni jedno za drugo, uvidjeli su odmah po upoznavanju jer im je prvi razgovor trajao deset sati. Suština dobrog odnosa, kako kaže, jeste spremnost da drugu osobu saslušaš i prihvatiš da je njeno mišljenje drugačije.

- Meni se to dosad nije dešavalo. U prethodnim vezama se očekivalo bezuslovno prilagođavanje kao dokaz ljubavi i posvećenosti, što nikad ne rezultira sretnim krajem. Meni se dopada Bojan, meni se dopada njegov posao, meni se dopada njegov odnos prema poslu, odnos prema mom poslu, način na koji me tretira. Tu je splet okolnosti, to što je on stomatolog nije me opredijelilo, ali je možda malo pomoglo - izjavila je ona svojevremeno za medije.

Da je i Kosjerina žena njegovog života, Bojan je potvrdio kada je 2019. godine vjerio svoju izabranicu u Grčkoj. Dok su šetali Akropoljem i okolnim znamenitostima, voditeljuca nije ni pomišljala da će baš tu biti zaprošena. On je iz džepa izvadio kutiju s prstenom, kleknuo i pitao voditeljicuu da se uda za njega. Od šoka, Dragana je nekoliko sekundi šujela, da bi potom, bez mnogo razmišljanja, odgovorila: "Da, udat ću se za tebe". Ovaj momenat zabilježili su njihovi prijatelji, koji su se u tom trenutku našli s njima i bili svjedoci romantičnog trenutka.

- Vidim da je vjeridba privukla mnogo pažnje, ali ne volim često da govorim o privatnim planovima i da zatrpavam medije suvišnim podacima o svojoj intimi. Razgovaramo o tome, ideje već postoje, ali sve u svoje vrijeme - izjavila je tada Kosjerina.

Već jednom odloženo vjenčanje

Dragana Kosjerina i doktor stomatologije Bojan Perduv planirali su vjenčanje za ljeto 2020. godine. Ipak, pandemija koronavirusa ih je u tome poremetila. Oni su tad odložili stupanje u brak, u koji će ući u nedjelju.

- Pandemija je svima poremetila planove, poslovne i privatne. Ono što nam je svima zajedničko u ovom trenutku je osjećaj neizvjesnosti. Ne znamo kako će se život odvijati kroz nekoliko meseci, ne znamo ni kada ćemo moći ponovo da putujemo, okupljamo društvo... Sve smo planove, u skladu sa tim, stavili na pauzu i čekamo da uhvatimo korak s dinamikom situacije - rekla je 2020. godine Kosjerina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.