LJEPOTICE

Džejla pozirala za HARPER'S BAZAAR

Piše: F. MUSTAFIĆ

28.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Foto: Facebook

Jedna od naših najuspješnijih manekenki Džejla Glavović-Očuz, uz brojne angažmane, već četiri godine vodi i modnu agenciju.

Godina na izmaku za ovu ljepoticu bila je vrlo uspješna. Brojnim revijama, snimanjima za poznate modne časopise i brendove obilježila je 2017. godinu.

Naš poziv zatekao ju je dok se vraćala iz Beograda, gdje je, kako nam je rekla, snimala editorijal za srbijansko izdanje američkog modnog časopisa „Harper's Bazaar“.

Mlada lica

- Bila mi je čast pozirati za „Harper's Bazaar“. U pitanju je licencirani časopis koji je u svakoj zemlji u kojoj se izdaje isti i podjednako kvalitetan. Također, ove godine dobila sam nagradu za najboljeg bh. modela u svijetu na nedavno održanom „Sarajevo Fashion Film Festivalu – kaže Glavović-Očuz.

Najmlađe polaznike njene agencije priprema za izlazak na modnu scenu. Onim najtalentiranijima, zahvaljujući svome bogatom znanju i iskustvu, daje priliku da se okušaju i na svjetskim prijestonicama mode. Osim rada s najmlađima, zahvaljujući njoj, svjetskih pista domogle su se mnoge mlade manekenke.

- I ove godine plasirala sam nekoliko novih mladih osoba u svijet modelinga, među kojima je Lana Krstić, koja već 10. januara odlazi u Milano i potpisuje ugovor s agencijom „Wave model menagement“. Izdvojila bih i rad s Merimom Darman – ističe Glavović-Očuz.

Osim rada s djecom i mladima, Džejla i dalje vrlo uspješno gradi manekensku karijeru.

Reklamne kampanje

- U januaru putujem u Milano na snimanje reklamne kampanje za jednu kozmetičku kuću. U februaru radim „Escadine“ revije u Minhenu, a početkom marta putujem za Francusku, gdje ću snimati za novu Opel Insigniju kao prva Opel brend ambasadorica iz BiH – kaže Glavović-Očuz.

Vlast ne podržava modnu scenu  

- Naša modna scena ima mnogo talenata, ali mislim da vlast ne podržava dovoljno projekte. Još nemamo probuđenu svijest da je moda dio kulture svake zemlje. Zaboravljaju da modu prati tekstilna industrija, koja pruža mnoga radna mjesta – rekla je Glavović-Očuz.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.