SUDBINE

Manekenka Leila Bečić iz Mumbaja za "Avaz": Udajem se za svog Indijca

Zaljubila sam se u Jogeša Gaikvada

Bečić i Gaikvada: Uživaju u zajedničkim trenucima. Privatna arhiva

Piše: E. BAKIĆ

22.9.2018


Bosanka Leila Bečić već je nekoliko godina poznato ime u svijetu manekenstva. Rođena je u Ključu, a modelingom se bavi od svoje 12. godine. Bila je u finalu “Izbora za Miss BiH” 2011., kada je ponijela titulu Miss Federacije BiH.

Ljubav prema pistama i glamuru odvela ju je u svijet pa je tako i upoznala Indijca Jogeša Gaikvada (Yogesh Gaikwado), s kojim planira da do kraja godine stupi u brak.

U zanimljivom razgovoru za “Dnevni avaz” Leila, čija je adresa danas u Mumbaju, otkrila je kako se njen životni put razvijao, čime ju je Indijac osvojio... Od brojnih putovanja i mjesta gdje je živjela, lijepa Bosanka posebno je zavoljela Indiju, gdje je izgradila zavidnu karijeru i pojavila se u Bolivudu.

Podrška roditelja

- Od kuće sam otišla kad sam imala 16 godina i bilo je veoma teško. Bosnu sam napustila i nastavila živjeti s roditeljima u Švicarskoj. Sve je počelo iz Ciriha, gdje sam imala ogromnu podršku roditelja. U Cirihu su me prihvatili i odmah sam počela raditi revije i snimanja, ali sam bila svjesna da to nije mjesto modelinga i otišla sam u London – govori nam Bečić.

Poslije Londona, ističe, uslijedili su angažmani i u Bolivudu, Dubaiju, a osim sa poslovne strane, Indija ju je osvojila svojom posebnošću.

- Indija je čarobna zemlja, volim njihovu tradiciju i poštovanje koje imaju. Indijci su veoma inteligentni, dobrodušni i radnici. Imaju veoma zanimljivu kulturu, u koju sam se zaljubila. Tradicija je slična našoj. Naravno, ključni razlog zbog kojeg sam zavoljela Indiju je Jogeš, kojeg mnogo volim. Uskoro planiramo da našu vezu ozvaničimo brakom – navodi manekenka.

Novi posao

Leila nam je otkrila kako je reagirao njen dečko kad je prvi put došao u Sarajevo i Ključ.

- Bio je u Bosni ovog ljeta i zaista mu se dopala. Izrazio je želju da započne posao u našoj zemlji, ali kako postoje velike procedure, treba malo više vremena kako bi se to realiziralo. Kad smo dolazili u BiH, na granici su me zezali i pitali: “Pa, gdje njega nađe?”, “Zar nisi mogla nikoga naći u Bosni?” – kroz smijeh kaže Bečić.

Kako rijetko miruje, uskoro slijede i novi angažmani.

- Stigla sam prije dva dana u Dubai, jer su mi počele revije. Sarađujem s nekoliko arapskih dizajnera i čim završim posao ovdje, vraćam se u Mumbaj, gdje me očekuje savršena sezona. Planiram da se više posvetim Bolivudu, a namjera mi je da započnem TV šou na Balkanu. Imam svoju agenciju u Cirihu, preko koje ću se potruditi da mladim djevojkama na Balkanu pomognem da nastave karijeru – govori Bečić.

Svaki naredni korak je teži

- Poput svake djevojčice, kojoj je san da je šminkaju i oblače, i ja sam to željela. Ali, sve je zanimljivo na početku, a onda, kada počne prelaziti u strogi profesionalizam, gubi se polako i volja. Uživala sam u ranoj karijeri, ali sad vidim da je svaki naredni korak teži, shvatam da su mi dosadila putovanja, revije i presvlačenja – govori Bečić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.