KARIJERA

Marina Plakalović: Pobornik sam prirodne ljepote, Pravo mi budi radoznalost

Ljubav prema modelingu gaji od djetinjstva

Jasmin Alibegović

17.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Manekenka Marina Plakalović (21) sa Pala nedavno je u Maleziji predstavljala BiH na svjetskom takmičenju za Miss turizma. Ljubav prema modelingu gaji od djetinjstva.  

Nezabravno putovanje

- Još kao mala krišom sam iz maminog ormara uzimala haljine, štikle i hodala po sobi zamišljajući da sam na pisti - kaže Plakalović, koja je sa 12 godina krenula na kurs za manekenke. 

Potom se dotakla i takmičenja u Maleziji. 

- To je bilo nezaboravno putovanje. Malezijom sam u potpunosti oduševljena, kao i ljudima. Samo takmičenje mi je omogućilo da steknem nove prijatelje i dosta toga naučim - ističe Marina.  

Njen dan se obično sastoji od ranog ustajanja ujutru, spremanja i odlaska na kastinge ili snimanje, gdje i provede najviše vremena. Tvrdi da sam fizički izgled nije presudan u svijetu modelinga.

- Fizički izgled je samo jedna od predispozicija, jer je toliko lijepih djevojaka, gdje je potreban još neki faktor kojim se treba istaknuti. Kod nas nije dovoljno razvijen standard što se tiče modelinga, ali svakako da ima pomaka. Lijepih žena ima u Bosni, ali i drugdje - naglašava bh. manekenka, koja se trudi jesti što zdravije obroke. 

Bitna harizma i disciplina

Marina nam je otkrila i šta misli o estetskim zahvatima na koje se sve više djevojaka odlučuje.

- Ja sam pobornik prirodne ljepote, ali nemam ništa protiv estetskih korekcija koje ne idu u krajnost. Agencije danas od modela najviše traže određen obim tijela, ali i harizmu i disciplinu - kaže zgodna Paljanka, koja je zbog ograničenog vremena morala odbiti neke primamljive ponude. 

Putovanja su sastavni dio Marininog posla, a posebno je oduševljena Milanom.

- Svaki grad koji sam posjetila je ostavio poseban utisak na mene, ali bih izdvojila Milano, koji odiše nekim posebnim stilom i duhom - otkriva Marina, kojoj je svaka revija posebna i draga uspomena.

Osim što je uspješna u manekenstvu, Marina je i studentica na Pravnom fakultetu u Beogradu.

- Jedno vrijeme sam pravila pauzu od modelinga, a sada se trudim da što prije završavam obaveze na fakultetu i da slobodno vrijeme posvetim angažmanima. Trenutno spremam ispite i na to sam fokusirana. Pravo je nešto što mi budi radoznalost te pravne začkoljice, kao i to što pravo može biti instrument da se pomogne drugima - riječi su buduće advokatice.

Svaka pažnja prija

Marinu mnogo toga ispunjava i čini sretnom, a kako kaže svaki trud se isplati.

- Najprije me u životu ispunjava to što sam okružena ljudima koje volim i koji su mi stalna podrška, prije svega tu mislim na porodicu. Sretna sam i zadovoljna i to je ono što mi puni baterije. Ne mogu se tako lako iznervirati - kaže Marina, koja kada se ugase reflektori najviše vremena provodi čitajući dobru knjigu.

Zbog atraktivnog izgleda Marina privlači pažnju mnogih muškaraca.

- Svaka pažnja prija, ali najbitnija je pažnja voljenog muškarca. Kod muškaraca me najviše privlači karakter i naravno da je obazriv i pažljiv- ističe ljepotica sa Pala.

Marina ima mnogo planova za budućnost, a primarni cilj joj je završiti fakultet.

- Imam mnoge želje koje se odnose na budućnost, tako da ima još vremena da se ostvare. Razmišljala sam o trajnom odlasku iz BiH, ali sve zavisi od prilika i okolnosti u budućnosti - zaključuje Plakalović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.