LJEPOTICA

Mlada Bišćanka blista na modnim pistama: Najviše me privlači zrelost uma

Finalistkinja u izboru za Miss BiH za 2018. godinu

Piše: J. A. / Avaz .ba

29.10.2019

Medina Ibrišimović: Puna samopouzdanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Medina Ibrišimović iz Bihaća bila je finalistkinja u izboru za Miss BiH za 2018. godinu. 17-godišnja Bišćanka osim modelinga, prema kojem ima najveću stvar bavi se i fitnesom, pjevanjem te humanitarnim radom.  

- Sve je krenulo od toga da sam se počela brinuti za svoj izgled, svoje fotografije pa svoj stil odijevanja i nakon toga odlučila sam se okušati u modnim vodama, gdje sam se izvrsno snašla . Prvi put sam otišla na kasting u Banja Luku i prošla sam te sam nastavila s modelingom - kaže Ibrišimović.

Ističe da je ulaganje u sebe veoma važno ne samo u svijetu mode nego općenito u životu.

- Prije svega samo zdravlje doprinosi lijepom izgledu pa se sve ostalo samo nadoveže. Moje ulaganje dolazi od zdrave ishrane, a tu su i svakodnevni treninzi za koje je zadužen moj trener Ekrem Midžić. Na ljepotu se doveže školsko obrazovanje koje je bitno za daljni rad u modelingu i mojim ciljevima gdje želim uspjeti - dodaje mlada manekenka, kojoj je porodica najveća životna podrška.

View this post on Instagram

I can show you the world 🎇🎆

A post shared by TOP 20 MISSWORLDBIH👑 (@miss_ibrisimovic) on

Otkrila nam je i tajnu vitke linije. 

- Moja najveća životna tajna jeste da vjerujem u sebe. Jer kad vjerujete u sebe, sve možete, pa tako i imati vitku liniju kao i ja. Naravno na to dolazi mnogo odricanja što se tiče ishrane. To predstavlja mnogima problem, no meni je to stil života. Bitno je živjeti zdrav život - ističe naša sagovornica. 

Zanosna Medina svojim seksipilom prvilači pažnju mnogih muškaraca, ali ipak ne želi svakog pored sebe.

- Ponekad taj muški komentar zna biti suvišan, a ponekad vam bude utjeha ako niste sigurni u sebe. Obzirom da sam osoba koja je jako sigurna u samu sebe muški komentari me inače nasmiju, ali kao i svakoj djevojci i prijaju - riječi su zgodne Medine, koja je u društvu poznata kao jedna zrela, razigrana osoba puna dobrih i pametnih riječi.

View this post on Instagram

😗😗

A post shared by TOP 20 MISSWORLDBIH👑 (@miss_ibrisimovic) on

Mlada manekenka nada da će uskoro pronaći partnera koji će joj biti životni oslonac.

- Ja sam od onih koje preferiraju muškarce sa stavom, one koji se ne smješkaju stalno, već pokazuju određenu dozu agresije i promjenjivog raspoloženja. Potreban mi je neko ko će biti moj oslonac i moja podrška. Najviše me privlači zrelost uma. Pošto je takvih muškaraca malo, do sada nisam okusila snažnu ljubav, ali nadam se da neko tamo postoji - kaže ova lijepa i ambiciozna djevojka te dodaje da su najslađi krupniji momci s plavim očima.

Njeni planovi za budućnost vežu se za obrazovanje i modeling.

- Želim nastaviti s daljim školovanjem u medicini i bavljenjem modom. Također želim biti ta koja će proširiti modeling u BiH kako bi i naša zemlja dostigla velike standarde, gdje ima budućnosti za mlade i gdje svako može birati šta želi. Želim se boriti za prava ljudi gdje nam se neće servirati stvari nego ćemo raditi ono šta volimo, a ne ono na šta smo primorani - zaključuje Medina Ibrišimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.