LJEPOTICA Mlada manekenka iz Zenice

Šejla Sarajlić sa 17 godina samouvjereno vlada modnim pistama: Moje vrijeme tek dolazi

Izabrana za drugu pratilju Fotomodela BiH za 2020. godinu

J. A. / Avaz.ba
21.02.2020 09:35

Šejla Sarajlić

Foto: Privatni album

Šejla Sarajlić iz Zenice ima 17 godina, a nedavno je izabrana za drugu pratilju Fotomodela BiH za 2020. godinu, na šta je najviše ponosna.   

- Kroz ranije revije i izbore sam već navikla, tako da i nije bila neka trema velika. Kada sam izašla na scenu, htjela sam nešto i osvojiti. Nadala se, kao i svaka djevojka, i nešto mi je govorilo da ću proći i vjerovala sam u sebe. Svaki put vjerujem u sebe i svoje mogućnosti - kaže Šejla Sarajlić, učenica trećeg razreda Druge gimnazije.

Upoznala je i mnoge uspješne dizajnere iz naše države i regiona.

- Od njih sam naučila kako teorijski tako i praktično o svemu što je potrebno jednoj djevojci na pisti. Da bih znala šta je najbolje za mene, dugo sam učila i izuzetno sam sretna što sam nosila revije poznatih dizajnera - govori mlada manekenka.

Raduje se budućim takmičenjima.

- Imala sam priliku raditi revije u tri države u jednoj godini. Zahvaljujući ovom poslu, obišla sam mnoge gradove BiH te gradove susjednih država, a samim tim sklopila mnoga poznanstva. Želim ovako nastaviti i nadam se da moje vrijeme tek dolazi - kaže društvena, druželjubiva i razdragana Zeničanka.

Ističe da je ljepota poželjna, ali ne i presudna.

- Najviše se gledaju tijelo, ženstvenost i šarm. Prema mom mišljenju, najbitnija je visina - riječi su naše sagovornice, koja dodaje da su genetika, pravilna ishrana i redovan trening tajna njene vitke linije.

Svojim zanosnim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca.

- Sigurna sam da privlačim pažnju i uvijek mi je drago vidjeti ili čuti lijepe i pristojne komentare. Privlače me prije svega iskreni i odani momci, sa stavom i pouzdanjem, naročito poštovanjem, ambicijama i ciljem, a tek naposljetku slijedi fizički izgled - zaključuje Šejla Sarajlić, koja poslije završene srednje škole namjerava upisati fakultet i nastaviti se i dalje baviti modelingom.

Komentari

NA VRH