LJEPOTICA S MIKROFONOM

Aleksandra Đuranović za "Avaz": Ne zanimaju me uopće negativni komentari

Savjete mi daju oni koji ne razumiju javni život

Piše: A. Hodžić

21.5.2022

Đuranović: Važna mi je podrška porodice. Foto: A. Arsenović

Pjevačica i nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ Aleksandra Đuranović oduševila je publiku svojim izgledom, ali pjesmom. Đuranović je nedavno tako na svom Instagram storiju objavila uživo pjevanje Selme Bajrami, koja ju je očarala glasom, te pokazala da u sebi nema sujete da objavi i podrži starije kolegice što je danas rijetkost. Za „Avaz“ Aleksandra otkriva kako se snašla na sceni te s kojim izazovima se dosad susrela.


Očevim stopama

- Dijete sam iz muzičke porodice, bilo je logično da ću nastaviti očevim stopama, baš kao i moja braća. Muzika je sastavni dio mene. Nakon završenih studija, ozbiljnije sam se posvetila cijeloj priči , sada je muzika i moj posao u kojem uživam.

Pažnju javnosti na sebe skrenuli ste učešćem u „Zvezdama Granda“.

-Da, interesantno iskustvo i moj prvi javni nastup. S obzirom na to da sam ušla u takmičenja kao amater, to je bilo hrabro od mene. Ostvarila sam dobar plasman i bila sam veoma zapažena.

S kojim pjevačem biste rado snimili duet?

- Smatram da je najvažnije da se energije poklope, mada još ne znam ko bi to mogao biti. Ali definitivno bi bio muški vokal.


Aleksandra Đuranović. Foto: A. Arsenović

Estradno nebo

Koliko je teško biti lijepa žena na estradi?

- Upravo sam dobila kompliment. Nisam ja u pravom smislu doživjela estradno nebo, ali sam na dobrom putu. Vjerujem da će biti teško, jer obično najviše daju savjete oni koji ne razumiju javni život. Jako je važno da radite posao koji volite, samim tim se racionalnije nosite sa izazovima istog. Zrela sam i tačno znam šta želim, tako da uspijevam sve da izbalansiram.

Kako se nosite s negativnim komentarima?

- Ma koga još to zanima. Ne dolaze do mene. Važna mi je isključivo podrška moje porodice. A svima bih poželjela da izazivaju i nadograđuju sebe.

Šta je najteže u poslu pjevačice?

- Ovaj posao je težak i fizički i psihički. Za ovo se čovjek naprosto treba roditi. Prvenstveno borba s predrasudama, zatim sati putovanja, cijeli ritam života je neredovan. Ali kada nešto voliš, onda si spreman da se nosiš sa svim izazovima.


Moja godina

- Ova godina je definitivno moja, radim mnogo na sebi i želim da budem još bolja, tu mi je zasad fokus. Svjesna sam da se publici dopada moja energija i to što radim. Uskoro ću da izbacim nekoliko obrada starih hitova u mojoj izvedbi. A nadam se da ćemo ovog ljeta čuti moju prvu pjesmu, neću mnogo da otkrivam, neka bude iznenađenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.