OPORAVLJA SE

Srbijanska voditeljica prošla uspješnu operaciju: Može koristiti ruku ponovo

Dodala je da je beskrajno zahvalna doktoru što može koristiti ruku i što će je tek koristiti u punom kapacitetu

Dea Đurđević. Instagram

E. A.

10.2.2023

Srbijanska voditeljica Dea Đurđević je 2019. godine doživjela stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je zamalo izgubila ruku. Prije nekoliko dana išla je na 22. operaciju.

- Dragi moji ljudi, hvala vam na neizmjernoj podršci. Jučer mi je prof. dr. Marko Bumbaširević operisao i konačno smo skinuli ortozu. Ovo je bila veoma zahtjevna operacija, koju samo on može da uradi u Evropi. Trebalo mi je mnogo vremena da se psihički pripremim za novu intervenciju i sad se osjećam fantastično - započela je.

Dodala je da je beskrajno zahvalna doktoru što može koristiti ruku i što će je tek koristiti u punom kapacitetu. Smatra da je on učinio nemoguće. Zahvalila se i ostatku ljekarskog osoblja.

- I ovo smo preživjeli. Sada još jače. Kada je najteže, onda se najljepše smijemo i najjače se borimo. Vidimo se sutra ujutro na TV Pink - zaključila je.

Dea je 7. februara 2019. doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj se sudarila s drugim automobilom, a kada je izašla iz svog automobila na nju je naletio autobus i otkinuo joj ruku. Prevezena je u beogradsku Vojnu bolnicu, a njenu ruku su ljekari "stavili na led".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.