"AVAZ" SA MISS BIH U FOČI

Porodica Mihajlović sretna i ponosna: U ovim teškim vremenima Verica će na najljepši način predstaviti svoju BiH

Konkurencija je bila veoma jaka, sve djevojke su stvarno prelijepe, ali sreća je bila na mojoj strani, poručila je Mihajlović

Verica Mihajlović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Alen Bajramovic

15.4.2023

Nakon velikog uspjeha Fočanke Verice Mihajlović, koja je početkom mjeseca proglašena za Miss Earth BiH, njeni roditelji Dragoslav i Snežana ne kriju ponos i radost zbog čestitki koje već danima dobivaju iz svih dijelova države. Foča je ponosna na svoju prvu krunu i titulu prelijepe 18-godišnje sugrađanke, a cijela Bosna oduševljena njenim prvim izjavama nakon pobjede u kojima ne krije svoj ponos što će u novembru BiH predstavljati na svjetskom takmičenju ljepote u Vijetnamu.

- Ja sam zaista ponosna što sam iz Bosne i Hercegovine i što ću da predstavljam BiH na tom svjetskom izboru. Stvarno ću se potruditi da BiH predstavim u najboljem mogućem svjetlu – kaže Verica s kojom smo, u društvu njenih roditelja i mlađeg brata, razgovarali u Foči.

Od ranog djetinjstva prati modu

Bilo je potrebno nekoliko dana da se emocije smire, ali tek nakon poziva brojnih medija i oduševljenja koje je njen uspjeh izazvao u Foči pa i cijeloj državi, kao da i sama shvata da je ostvarila veliki uspjeh.

- Konkurencija je bila veoma jaka, sve djevojke su stvarno prelijepe, ali sreća je bila na mojoj strani i putovat ću u Vijetnam, gdje će biti predstavnice više od 100 država svijeta – priča nam Verica, koju smo posjetili u rodnoj Foči.

Otkriva nam da je od ranog djetinjstva pratila modu, sanjala modnu pistu i javne nastupe. Sasvim slučajno je vidjela najavu kastinga agencije koja je tražila nove modele. Imala je samo 14 godina kada je prvi put zakoračila na pistu.

- Onda smo opet sasvim slučajno vidjeli konkurs za izbor za miss BiH i tako je to krenulo dalje. Treći sam razred Srednje medicinske škole, stižem sve obaveze, obrazovanje mi je prioritet, a nakon srednje ću upisati fakultet i jednog dana ćemo biti kolege. Ili ću biti novinar, ili voditelj – dodaje Verica.

Ponosna na svoje korijene

Djetetu iz prosječne bosanske porodice koja živi u mjestu Orahovo, oko pet kilometara od Foče, za uspjeh je potrebno više nego njenim vršnjacima u većim gradovima. Verica kaže da je ponosna na svoje korijene, da joj je njen uspjeh zbog toga i draži, ali ističe podršku roditelja koji opet ne kriju suze zbog svega.

- Ko nije doživio ovo što sam ja, ne može shvatiti. Nemoguće je opisati osjećanja kad vidite krunu na glavi svog djeteta. To je nešto najljepše što može doživjeti jedan roditelj i da ne zažali što je živio. Neka ona predstavlja našu zemlju na jedan lijep način u ovim teškim vremenima koja se događaju na našim prostorima. Najveći mi je ponos, kad ona sebe, nas kao porodicu i ovu državu predstavi u nekom lijepom svjetlu. Mi smo porodice koja ljude dijeli samo po ljudskom kvalitetu, a ne ni po vjeri ili naciji. Ona predstavlja svoju državu i sebe i ponos je svojih roditelja, brata, svoje škole i sugrađana – kaže Dragoslav Mihajlović.

Dodaje da se sa suprugom Snežanom cijeli život se trudi i uspijeva u tome da Verici i Mići ne nedostaje bilo šta što imaju djeca u centru grada ili u većim gradovima. A oni im uzvraćaju na najljepši način.

Porodica Mihajlović. A. Bajramović

- Jako sam ponosna, kao što bi bila svaka majka. Divna je kao kćerka, a i sve ljude uvijek je voljela. Počastvovani smo zbog ovolike pažnje i hvala svim ljudima na podršci – kaže Snežana Mihajlović.

Da kaže da je sretan i zahvali svima koji su podržali njegovu sestru želio je i njen devetogodišnji brat Mića. Mića se ne odvaja od nogometne lopte i planira krenuti stopama svog poznatog sugrađanina Radeta Krunića, igrača Milana i reprezentativca BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.