VELIKIH 28 GODINA

Jedan od najpoznatijih modela danas slavi rođendan: Životni uspon Điđi Hadid

Iz godine u godinu redala je dostignuća i velika pojavljivanja na slavnim revijama

Điđi Hadid. Evan Agostini/Invision/AP

N. Aj.

23.4.2023

Jedan od najpoznatijih modela današnjice Điđi Hadid (Gigi) danas proslavlja rođendan.

Hadid puni 28 godina, a važi za pravi primjer smjene generacija u svijetu modelinga i manekenstva.

Njeno pravo ime je Jelena Nora Hadid, a rođena je 23. aprila 1995. godine u Los Anđelesu, Kalifornija. Otac Mohamed Hadid, palestinsko-jordanski investitor za nekretnine i majka Jolanda Hadid, nekadašnji nizozemski model, pored Điđi imaju i kćerku Belu (Bella) i sina Anvara (Anwar).

Duga pauza

S obzirom na to da je njihova majka bila izložena kamerama i svijetu slavnih, i oni su to odlično prihvatili i razumjeli. Zahvaljujući njoj, Điđi i Bela su postale naklonjene modelingu, a vremenom su postale najtraženiji modeli.

Sa samo dvije godine Điđi je spoznala iskustvo pred kamerama, kada je počela kao dječiji model. Kada je došlo vrijeme da se krene u školu i preusmjeri koncentraciju na učenje, napravila je pauzu u modelingu, te se zvanično vratila 2011. kada su pozivi raznih velikih modnih kuća počeli da se nižu.

Godine 2013. potpisuje ugovore sa velikim agencijama i životni put pretvara se u dugu modnu pistu.

Điđi Hadid, zajedno sa sestrom Belom, također modelom, jasno je unosila promjene u modi. Sjećamo se poznatih lica iz svijeta modelinga koje su obilježile jedno doba. Nekada dobro poznate Linda Evanđelista (Evangelista) i Naomi Kampel (Campbell), potom "Viktorijini anđeli" poput Andriane Lime i Alesandre Ambrozio (Alessandra Ambrosio), kojima su se u nekoliko navrata ove sestre pridružile, a danas Điđi i Bela Hadid, jedne su od nosilaca novih modnih trendova.

Internacionalni model godine

Modne kuće poput "Guess", "Versace", "Desigual" i mnoge druge, unajmljivale su Điđi da svojim samouvjerenim hodom, ali i fotogeničnim poziranjem, reklamira njihove modele.

Ova velika pojavljivanja su njeno ime 2015. godine dogurala do liste "Top 50 modela svijeta", a samo godinu kasnije pripisuje joj se titula internacionalnog modela godine.

Iz godine u godinu redala je dostignuća i velika pojavljivanja na slavnim revijama i radove sa velikim modnim imenima i kampanjama i ubrzo je postala zaštitno lice brenda "Maybelline".

Điđi 2015. godine započinje ljubavnu vezu sa Zejnom Malikom (Zayn), poznatim pjevačem i nekadašnjim članom najpopularnijeg benda 2000-ih godina - "One Direction". Kada su ozvaničili vezu, fanovi su bili oduševljeni i proglasili su ih jednim od najljepših parova tadašnjeg crvenog tepiha.

Velika dostignuća

Njihova veza je posebno bila ispraćena i može se reći da je imala karijeru za sebe. Ovaj nekadašnji par nije štedio svoje talente i voljeli su spoj svojih profesija. Ona se pojavljivala u njegovim muzičkim videima, a on se često priključivao velikim foto-šutinzima naslovnica sa svojom djevojkom. Iako su se nekoliko puta razilazili, nakon pet godina su ponosno otkrili da očekuju dijete.

Dočekali su kćerkicu septembra 2020. godine, a dali su joj ime Kai Hadid Malik (Khai).

Kraj njihove ljubavi dogodio se 2021. godine, kada je Zejn dobio nekoliko tužbi zbog nasilničkog ponašanja prema Điđinoj majci, Jolandi.

Već u septembru 2022. godine su je povezivali s Leonardom Dikapriom (Di Caprio), jer su viđeni zajedno na ulicama Pariza, međutim ta "romansa" nikada nije potvrđena.

Điđi danas proslavlja 28. rođendan, nastavljajući da reda velika dostignuća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.