RAT JETRVI

Otkriven razlog zbog čega Megan neće prisustvovati krunisanju Čarlsa

Kejt dobila mjesto ispred Markl

Kejt Midlton i Megan Markl. Instagram

N. A.

5.5.2023

Prema zvaničnom saopštenju, vojvotkinja od Saseksa Megan Markl (Meghan Markle) ostaje u Kaliforniji kako bi proslavila četvrti rođendan svog sina Arčija - koji pada na isti dan kada i krunisanje. Ipak, javnost joj izgleda ne veruje. Većina smatra da je pravi razlog nešto potpuno drugo.

Kako se bližilo krunisanje i svakodnevno objavljivali detalji ceremonije, činilo se kao da je jedan detalj najviše zanimao javnost – hoće li Hari (Harry) i Megan doći? Tek nekoliko dana nakon isteka roka za potvrdu dolaska, mlađi sin kralja Čarlsa (Charlsa) potvrdio je dolazak. Ali Hari će prisustvovati ceremoniji bez svoje supruge Megan.

Pojedini mediji prenijeli su da je par odugovlačio sa saopštenjem o dolasku, jer su željeli da znaju tačan raspored sjedenja, odnosno ko će sjediti iza, a ko ispred njih. Šuškalo se da ih je interesovalo da li će Megan biti u prvom redu.

Princ Hari i Vilijam. Društvene mreže

Isti izvori tvrde da je odluka da Kejt Midlton (Kate) dobije mjesto ispred Megan dovela do toga da supruga princa Harija ne prisustvuje ceremoniji.

Iako britanski mediji nisu dobili odgovor od portparola para ni od Bakingemske palate vezano za ovu temu, izvori bliski paru tvrde da su održani brojni "prekookeanski razgovori" kako bi se ovo pitanje razriješilo.

Svi ovi navodi samo su pokazali da se tenzije između Harija, Megan i kraljevskog para ne smiruju, već upravo suprotno.

- Kraljevska porodica fokusirana je na planiranje historijskog događaja i u ovoj fazi nema vremena da razmišlja o pomirenju - naveo je "Dejli Mejl".

Kraljevska porodica. Društvene mreže

Kako je ocijenjeno, mnogi članovi porodice još uvijek su bijesni zbog Harijevih izjava koje je naveo u svojim memoraima "Spare" (Rezerva). Čak, analitičari koji se bave ovom temom smatraju da princ Vilijam ne planira da razgovara sa Harijem, dok će drugi članovi porodice samo pozdraviti sa Harijem, ali ne više od toga.

Jaz između braće je toliki da više izvora smatra da ne vidi kako će se taj odnos ikada popraviti. Tome u prilog ide i činjenica da će Hari na ceremoniji krunisanja sjediti čak deset redova iza ostalih članova porodice.

Kako navode analitičari, to je ujedno i glavni razlog zbog kojeg će Hari kratko ostati na tom hostorijskom događaju.

Inače, na ceremoniji krunisanja princ Hari će po prvi put vidjeti svoju porodicu "licem u lice" od objavljivanja svojih memoara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.