SEPTEMBARSKO IZDANJE

Četiri najveća supermodela svih vremena opet zajedno na novoj naslovnici Voguea

"Najveće svih vremena", stoji na naslovnici

Četiri najveća supermodela svih vremena. Facebook

D. R.

12.8.2023

Septembarsko izdanje Voguea donosi naslovnicu koja će ući u historiju. Žene čija su imena sinonimi za supermodele - Kristi Turlington (Christy Turlington), Naomi Kempbel (Naomi Campbell), Sindi Kravford (Cindy Crawford )i Linda Evanđelista (Linda Evangelista) - zajedno su pozirale za naslovnicu izdanja u kojem su progovorile o karijeri, ljubavi i porodici. "Najveće svih vremena", stoji na naslovnici.

- Kasnih 80-ih do sredine 90-ih godina visoka moda je od hobija postala osnova mainstream zabave. U središtu ove transformacije bile su Kristi, Naomi, Sindi i Linda. Njihova kombinacija nevjerovatno fotogeničnih crta lica, samopouzdanja, duha, intuitivnog stila, znatiželje i radne etike bila je prekidač za industriju. A ta svjetla se otad nikad nisu ugasila - stoji u Vogueovoj najavi.

Da se naslutiti da je intervju potaknut dokumentarnim serijalom The Supermodels, koji kreće s emitiranjem ove jeseni. Serijal donosi ekskluzivne intervjue sa supermodelima koji će pružiti uvid u svoju karijeru i prisjetiti se manekenskih početaka. Seriju je režirala Barbara Kople (Barbara Kopple), a od producenata ističu se Brajan Grazer (Brian Grazer) i Ron Hovard (Ron Howard). Dokumentarac stiže 20. oktobra na Apple TV+.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.