NAŠA TEMA

Bh. ljepotice na setu: Kad TV spot donese slavu

Amra Džeko se pojavila u videima svjetskih pjevača

Jurišić: Pojavila se u spotu Halida Bešlića. PR

3.3.2023

Manekenke su oduvijek pažnju javnosti skretale na sebe pojavljivanjem u spotovima pjevačkih zvijezda. To je odličan potez kako bi bile prepoznate i dobile ponude producenata za druge projekte.    

Uljepšala kadrove

Primjer toga je Amra Džeko, koja je prvo snimila spot za pjesmu „Sreća“ Harija Mata Harija u Sarajevu, koji je bio uvertira za sve ono što će uslijediti.

Naime, poslije toga Amra odlazi u Los Anđeles, kako bi okušala svoju sreću u Holivudu. Tada se pojavila u spotu svjetske muzičke zvijezde Enrikea Iglesijasa (Enrique) za pjesmu „No Me Digas Que No“, a onda i u spotu „Dynamite“ izvođača Taja Kruza (Taio Cruz) koji danas broji 126 miliona pregleda.

Bila je to odlična odskočna daska u Los Anđelesu naše manekenke koja joj je otvorila put za još veće reklamne spotove, ali i učešće u serijama i filmovima.

Džeko: Spotovima u Americi skrenula pažnju na sebe. Arhiv

Manekenka Ema Meškić pojavila se prije nepune dvije godine u spotu Jale Brata i brazilskog pjevača MC Hariela pod nazivom “Maria”, u kojem pozira kao lutka iz izloga. Lijepa Mostarka, koja je inače najbolji fotomodel Hercegovačko-neretvanskog kantona, u ovom spotu je sve ostavila bez daha te je maksimalno skrenula pažnju na sebe.

U spotu Halida Bešlića „Da vrijeme stane“, koji je objavljen prije nekoliko godina, pojavila se manekenka Ana Marija Jurišić. Kadrovi spota snimani su na Latinskoj ćupriji, u sarajevskoj Ferhadiji, Zemaljskom muzeju BiH, hotelu „Austria“, koje je svojom egzotičnom ljepotom dodatno upotpunila naša uspješna manekenka. 

Meškić: Debitirala u spotu „Maria“. Instagram

Lijepa je...

Nekadašnja manekenka i danas uspješna influenserica Jelena Jugović-Tundžel (Tuncel) pojavila se svojevremeno u dva spota bh. pjevača - „S tobom, bez tebe“ Armina Muzaferije te „Jutro je pametnije“ Eldina Huseinbegovića.

Godine 2013., na oduševljenje fanova, najljepša misica BiH Ana Mirjana Račanović-Jevtić pojavila se u spotu za pjesmu "Lijepa je" Enesa Begovića koji se snimao na Vlašiću. Ona za taj angažman iz prijateljskih razloga nije htjela uzeti honorar te se u prisustvu porodice provela na Vlašiću o svom trošku.

Beganović: Oduševila bh. javnost. Instagram

Prije više od deset godina gledaoce je svojom ljepotom oduševila i Amra Beganović, koju je naša javnost imala priliku upoznati kad se pojavila u spotu „Bez trunke srama“ Fuada Backovića Deena. I tada je Beganović zaintrigirala mnoge medije jer je svojom pojavom u ovom spotu publiku ostavila bez daha.

Ono što je zanimljivo jeste da je tada Beganović na snimanje došla iz Madrida u Sarajevo na 24 sata. Uspješnu Sarajku danas na Instagramu prate 634.000 ljudi.

 

Tufo-Konjhodžić: Volim se transformirati u spotovima. Instagram

’Nemoj, druže’

Manekenka Dalila Tufo-Konjhodžić pojavila se u spotu Šerifa Konjevića za pjesmu „Nemoj, druže“.

- Prvenstveno želim reći da mi je čast biti u spotu jednog od naših najboljih pjevača Šerifa Konjevića. Od nas modela se često traži i glumačko iskustvo i ja volim taj oblik transformacije koju ovaj posao pruža. Moram da kažem da volim snimati spotove i reklame te da mi je ovo jedno od dražih snimanja. Imam samo riječi hvale za vrlo profesionalnu ekipu iza kamera. Sve se odigralo baš onako kako je bilo planirano. Volim kada je atmosfera na setu opuštena, pozitivna i kada, pored dugotrajnog snimanja, možemo da uživamo. Jedno prelijepo iskustvo i, na kraju, izuzetno dobar spot - kaže Dalila Tufo-Konjhodžić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.