I ATRAKTIVNE I USPJEŠNE

Fatalne dame s malih ekrana: Ko su najljepše bh. voditeljice

Uz lijep i njegovan izgled odlikuju ih i visoki profesionalizam i predanost poslu

Amina Hodžić, Maja Čengić, Ana Bavrka. Instagram

26.8.2023

Mediji se na sve načine bore za što bolji rejting, a izuzetak nisu ni televizijske kuće. Oprobani recept za gledanost emisija su i voditeljice koje kako svojim stasom, tako i harizmom privlače i zadržavaju pažnju gledalaca.

To se naročito odnosi na kolažne i šou programe, ali ni informativne emisije televizijskih kuća u Bosni i Hercegovini ne oskudijevaju ljepoticama.

Pred vama su neke od najljepših i najupješnijih TV voditeljica Bosne i Hercegovine. Uz lijep i njegovan izgled njih odlikuje i visoki profesionalizam.

Prva dama

Maja Miralem, dugogodišnja voditeljica i urednica Revijalnog i muzičkog programa na BHT 1, ubraja se u sami TV vrh u našoj zemlji.

Ona redovno dovodi zanimljive goste u popularnu emisiju „Konačno petak“ te izvještava o svim aktuelnostima sa zabavno-kulturne scene u BiH.

Maja je i ove godine bila jedna od voditeljica na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, a s obzirom da joj je to 15. put, zaslužila je laskavu titulu prve dame Festivala. Uz sve to ona je brižna i predana majka i supruga.

Maja Čengić Miralem. Instagram

Ajla Šabanović, novinarka N1 televizije, u svijet novinarstva zakoračila je na drugoj godini fakulteta, potraživši volonterski rad na radiju. Tada je taj angažman zahtijevao mnogo odricanja, ali, kako danas kaže, vrijedilo je.

Nakon toga ukazala joj se prilika da upozna televiziju. Ona svakodnevno javnost informira o aktuelnim dešavanjima u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik. 

Voli svoj posao, jer je zanimljiv, dinamičan i pruža joj privilegiju da bude na mjestu događaja. Zeničanka s adresom u Sarajevu odlično balansira karijeru i porodični život.

Ajla Šabanović. Instagram

Televizija i umjetnost

Adrijana Gavrić se nije vidjela u voditeljskim vodama. Njeni afiniteti i aspiracije bili su usmjereni na umjetnost. Spletom okolnosti, umjesto Akademije likovne umjetnosti, u Sarajevu upisuje Fakultet političkih nauka, Odsjek žurnalistika i tada kreće njena novinarska karijera. Emisija „Scena“ na N1 prati dešavanja iz svijeta zabave, kulture i umjetnosti, a ova ljepotica je uređuje i vodi. Adrijana je i veoma brižna majka.

Adrijana Gavrić. Instagram

Alma Dautbegović-Voloder je već sa 13 godina ušla u svijet medija kroz rad na radiju. Kasnije je svoju kreativnost demonstrirala autorskom emisijom „Obavezan smjer“, koja je doživjela čak 370 izdanja s više od 450 gostiju na TV Sarajevo.

Osim ove emisije, na TVSA radila je i kao urednica i voditeljica emisije „Dobre vibracije“ i „Pusti muziku“. Kasnije prelazi na N1, te dugo godina radi jutarnji program „Novi dan“, a usto je i predana majka.

Alma Dautbegović-Voloder. Instagram

Adrijana Kurtišaj-Bikić već godinama ulazi u domove gledalaca putem malih ekrana, a važi za jedno od omiljenih TV lica u našoj državi. Uređuje i vodi emisiju „Da, draga“ na OBN televiziji. Otkad je u braku, živi na relaciji Sarajevo-Frankfurt.

Adrijana Kurtišaj-Bikić. Instagram

Otvoreno nam je rekla i da se kroz sve godine, koliko je na malim ekranima, suočavala s predrasudama, ali da se odavno prestala opterećivati time.

- Svako ima pravo da formira svoje mišljenje o tuđem životu, ali ono ne mora biti ispravno. Nekako sam kroz skoro 20 godina bavljenja ovim poslom uvijek pokušavala zaštititi svoj privatni život i ne servirati ga drugima na tanjiru, što je ponekad znalo imati i kontraefekt, ali sve je to dio bavljenja javnim poslom i čovjek navikne da s tim živi – rekla je Kurtišaj-Bikić svojevremeno za „Avaz“.

Razbijanje monotonije

Lana Stanišić, voditeljica na Face TV-u, ubraja se u najseksepilnije TV voditeljice u našoj zemlji.

Ova glumica i profesorica glume predano radi na svom tijelu, što se i vidi prema fotografijama, kojima redovno oduševljava pratioce na Instagramu.

Lana Stanišić. Instagram

Lana Stanišić, voditeljica na Face TV-u, ubraja se u najseksepilnije TV voditeljice u našoj zemlji.

Ova glumica i profesorica glume predano radi na svom tijelu, što se i vidi prema fotografijama, kojima redovno oduševljava pratioce na Instagramu.

Nikolina Veljović. Instagram

Amina Hodžić magistrica je komunikologije. Svoj novinarski put počela je prije sedam godina kao novinarka, voditeljica i producentica u redakcijama kulturno-zabavnog programa FACE televizije i TV 1. Početkom 2015., pridružuje se informativnom timu Federalne televizije, gdje je bila angažirana kao voditeljica emisija „Federacija plus“ i „Dnevnik 2“.

Amina Hodžić. Instagram

Od aprila 2019., Amina je dio tima Nove BH kao voditeljica centralne informativne emisije Dnevnik. 

Povlačenje sa malih ekrana

Ana Bavrka pažnju javnosti privukla je još 2015. godine kao uspješna instruktorica zumbe. Dvije godine kasnije ponijela je titulu Miss New World na takmičenju u Turskoj, gdje je predstavljala našu zemlju.

Ana Bavrka. Instagram

Krajem 2017. godine, mostarsku adresu zamijenila je onom u Sarajevu, te se zaposlila na Hayat televiziji, gdje je vodila emisiju "Zvijezda možeš biti ti". U posljednje vrijeme je napustila voditeljski posao, a ko zna, možda se nekad vrati na male ekrane.

Bh. TV nebokrase još brojne ljepotice, a ovo je uži izbor najprepoznatljivijih lica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.