ZGODNE I USPJEŠNE

Za njima uzdišu mnogi muškarci: One su seksi mame

Dobna granica za epitet "seksi" više ne postoji, pa mama može biti zgodna i u 20-im i 40-im godinama

Nikolina Kovač. Instagram

20.9.2023

One su zgodne, uspješne i nevjerovatno seksi žene koje se svog seksepila nimalo ne stide. Na društvenim mrežama nerijetko plasiraju fotografije u oskudnim izdanjima, pa ne čudi što za njima uzdišu mnogi muškarci. Dobna granica za epitet "seksi" više ne postoji, pa mama može biti zgodna i u 20-im i u 40-im godinama.

Treninzi u trudnoći

Najsvježiji primjer seksi mame je glumica Anđelka Prpić, koja je svoju liniju dovela do savršenstva samo četiri mjeseca nakon poroda. Anđelka iz braka s Darijem Prpićem ima sina, a sada je s novim partnerom Markom Žugićem dobila kćerku Čarnu. Glumici je ovo ime veoma važno, jer se tako zvala u seriji "Žene s Dedinja", u kojoj se i proslavila. 

Amra Džeko. Instagram

Jedna od najpoznatijih žena kojima se može pripisati epitet „seksi“ je Amra Džeko, koja je ponosna majka petero djece. Osim Sofije koju je dobila u prvom braku, s Edinom ima čak četvero djece. Amra je neko ko sve vrijeme propagira zdrav život, treninge, pa tokom svih trudnoća nije izlazila iz teretane. Zahvaljujući tome, odmah nakon poroda vraćala se u top-formu.

Jedna od prekrasnih mama s naše estradne scene je i Nikolina Kovač-Kapor. Majka sina i kćerke uvijek vodi računa o svom izgledu, redovno trenira, ide na kozmetičke tretmane... No, kako često zna reći, za to je zaslužna i njena genetika. 

Slađana Mandić. Instagram

Njena kolegica Slađana Mandić također se može pohvaliti izvrsnom linijom. Majka dvojice sinova, uz obaveze oko škole i vrtića, uvijek nađe vremena da ode u teretanu kako bi sačuvala prijeko potrebnu kondiciju. Uz to, tjelovježba joj pomaže da ima izvrsnu liniju na kojoj joj mogu pozavidjeti mnogo mlađe kolegice koje se još nisu okitile „titulom“ majke.

Svakako neizostavna seksi mama je pjevačica Selma Bajrami, koja je prije 11 godina rodila sina Darisa. Selma je neko ko svakodnevno vježba, ako ne uz pomoć trenera u teretani, onda to čini sama kod kuće. Zato, kako nam kaže, danas ima trbušnjake kao kod neke dvadesetogodišnjakinje.  

Selma Bajrami. Express

Elviru Rahić također možemo uvrstiti u društvo zgodnih mama. Iako je duboko zagazila u petu deceniju, Elvira ne dozvoljava godinama da je "poklope" pa svoju liniju i danas održava redovnim treninzima. Bh. pjevačica Verena Cerovina spada u ovu grupu seksi mama. Ona svakodnevno dijeli provokativne slike na društvenim mrežama, ne stidi se pokazati svoje tijelo na Instagramu, čime bude nagrađena s pregršt lajkova i komentara.

Mladalačka linija

Glumica Mona Muratović je majka troje djece, što se ne bi moglo pretpostaviti po njenoj liniji. Mona prekrasno izgleda, kao da prkosi godinama. I njena kolegica Belma Salkunić, iako se već odavno ostvarila u ulozi majke, ima mladalačku liniju. Ima tu i genetike, ali svakako se trud, rad i disciplina očituju na njenoj liniji. 

Mona Muratović. Instagram

Severina, Nikolina Pišek, Nives Celzijus, Žanamari Perčić su „vamp“ zavodnice s hrvatske estrade koje su, prije svega, u privatnom životu brižne i požrtvovane majke. Njihova vruća izdanja mamac su za pratioce. 

Verena Cerovina. Instagram

Od Karleuše do Prijović

Na srbijanskoj estradnoj sceni epitet zgodnih mama svakako nose Nataša Bekvalac, Vesna Đogani, Luna Đogani, Ana Sević, Jelena Karleuša, Aleksandra Prijović, Nikolija Jovanović, Emina Jahović…

One uporno rade na sebi u teretani, ali i kod estetskih hirurga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.