NOVOSADSKA BARBIKA

Pjevačica se prepolovila: Nataša Bekvalac "svukla" 10 kilograma

Iz jelovnika izbacila mnoge namirnice poput peciva

Nataša Bekvalac. Instagram

O. T.

7.11.2023

Nataša Bekvalac, jedna od najpopularnijih pjevačica na regionalnoj muzičkoj sceni, poznata je i po svojoj besprijekornoj figuri. Iako je uvijek važila za ljepoticu, posljednje dvije godine Nataša je dovela svoju liniju do perfekcije. I dok mnogi misle da je to samo zasluga genetike, pjevačica priznaje da su disciplinovan odnos prema hrani, kao i redovni treninzi ključni faktori za njen izgled nakon 40. godine.

– U mojim godinama više nema govora o tome da mogu jesti šta hoću i kad hoću ili da ne vježbam. Prije 15 godina mogla sam da kažem da mi je to samo genetika, ali sada se stvari promijenile. Svaki dan imam tačan plan – znam kakvu hranu unositi, koliko vode treba popiti i koliko se trebam kretati. Moram biti u top formi u svakom trenutku. Ako propustim 10 dana vježbanja, veoma to primijetim – rekla je.

Kada je riješila da dovede svoju liniju do savršenstva, Nataša je iz jelovnika izbacila mnoge namirnice poput peciva, krompira, tjestenine, slatkiša i sokova. Također, ograničila je unos soje, graha i grickalica. Uz to, svakodnevno konzumira dvije i po litre vode i redovno vježba.

Nataša je istakla da se nije odrekla jaja i mliječnih proizvoda, ali da je smanjila unos kačkavalja i feta sira. Svježe povrće je jedna od glavnih namirnica u Natašinom jelovniku, a omiljene su joj kupus, zelena salata, luk, paradajz i karfiol. Također, pjevačica svakodnevno unosi i orašaste plodove.

Jednom nedjeljno, Nataša ima “dan za varanje” kada joj je dozvoljeno da pojede rižu, krompir ili tjesteninu. Međutim, ona se potpuno odrekla slatkiša, što joj je donijelo velike rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.