NAŠA, A SVJETSKA

Model Nataša Borozan uskoro u ulozi života: Postaje majka djevojčice

Bit ću jedina žena koja će biti ostavljena "po strani". Smeta mi pomisao da moje dijete neće imati isto prezime kao ja

Nataša Borozan. Instagram

Nerma Ajnadžić

7.1.2024

Naša, a svjetska. To je model Nataša Borozan, Hercegovka koja je rodni Mostar još davno zamijenila prestižnim Milanom. Taj italijanski grad, čini se, dao joj je sve. 

Uspjeh, karijeru, poznanstava u svijetu mode, ali i ljubav svoj života čuvenog italijanskog frizera Alesandra Gesitu (Alessandro Gesuita).

Ali, ne preko noći i ne bez ogromnog truda, zalaganja i odricanja.

Ukrasti srce

Ipak, 2023. godinu zanosna Mostarka pamtit će sigurno po jednoj ogromnoj stvari – saznala je da će postati majka.

Nataša i njen suprug Alesandro dobit će djevojčicu. Objavili su to oboje na društvenim mrežama, nakon što je prvo tromjesečje trudnoće prošlo u najboljem redu.

Nataša i Alesandro: Sreći nema kraja. Instagram

- Cura je, na tatinu radost. Ali znam kako će se završiti - ja ću biti jedina žena koja će biti ostavljena "po strani" – napisala je Borozan na društvenim mrežama aludirajući na to da će djevojčica ukrasti Alesandrovo srce.

Oni su odlučili snimiti reakcije članova porodica i bliskih prijatelja dok im saopćavaju ovu važnu vijest. I tako su dobili jako emotivan video prepun iskrenih emocija i suza radosnica, koji su također podijelili sa svojim pratiocima.

- Sedmice čiste sreće – napisali su u opisu.

Sigurno je da će i 2024. biti posebna za njih jer će to biti godina kada će se njihovo prvo dijete roditi.

Borozan je napravila zavidnu karijeru i saradnje sa svjetski poznatim brendovima i dizajnerima poput Majkla Korsa (Michael) te “Cavallijem”, “Philippom Pleinom”, “Tory Burch”...

Poslovna saradnja

Alesandro je već godinama zadužen za njene frizure, te osim zajedničkog života često sarađuju na poslovnom planu.

Njihovo krunisanje veze brakom specifično je i po tome što su tri puta jedno drugom rekli „da“. Prvi put u jeku koronavirusa 2020. godine kada je bilo zabranjeno bilo kakvo okupljanje, nisu željeli više čekati te su u italijanskoj prijestonici samo uz prisustvo kumova jedno drugom dali doživotno obećanje zajedničkog života i ljubavi.

Potom u avgustu 2022. organizirali su pravo gala vjenčanje na plaži na jugu Italije, odakle je inače Alesandro. A potom su se opet vjenčali i u Novom Sadu.

- U Italiji funkcionira drugačije, odnosno ovdje inače žena ne uzima prezime muža. Može, ali rijetko, tako da se ne mijenja ništa… Malo je teže osjećati se udatom, ali dobro, meni se ništa ne mijenja. Jedino što mi smeta je pomisao da jednog dana moje dijete neće imati isto prezime kao ja - rekla nam je Borozan nakon drugog vjenčanja.

Zaljubljena do ušiju

Ljubavna priča Nataše i Alesandra podsjeća na one iz filmova. Već na prvi pogled znali su da je to to. Upoznali su se na kastingu na kojem su tražili zaštitno lice, a Alesandro je bio art direktor i direktor kastinga. Borozan tada nije dobila posao, ali jeste ljubav svog života.

Nataša i Alesandro: Godine ljubavi krunisane bebom. Instagram

Dokaz su da nekad nije loše uzeti vrijeme za sebe, da bi cijenio onoga pored sebe. Nakon oko tri godine veze, razišli su se, da bi poslije šest mjeseci našli opet put jedno do drugog.

- Mi smo krenuli odvojenim putevima. Htjeli smo mijenjati jedno drugo, a to dovodi do nesigurnosti, rasprave… Ali ne i svađe jer Alesandro je neko ko ne voli da ulazi preduboko u svađu. Tih pola godine kad smo bili odvojeni su nam pomogli da prvenstveno zavolimo sebe, jer kad si ti sretan i ispunjen, mnogo je lakše primati i davati beskrajnu ljubav. Pomoglo mi je da odrastem, iako nije bilo lako, jer sam uvijek ostala zaljubljena do ušiju – ispričala nam je svojevremeno Borozan.

Borozan je osvojila i Mont Everest, najviši vrh na svijetu gdje je prošetala pistom i tako postala prva ljepotica iz BiH, ali i šire regije, čije je ime ovim avanturističkim podvigom upisano u Ginisovu knjigu rekorda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.