NA KUĆNOM OPORAVKU

Manekenka bila na operaciji: Ožiljci postaju dio mene

Paulina Porizkova (58) bila je na operaciji zamjene kuka

Paulina Porizkova. Instagram

L. S. R.

2.2.2024

Česški supermodel Paulina Porizkova (58) bila je na operaciji zamjene kuka. Na Instagramu, gdje je prati više od milion ljudi, objavila je fotografije kojima je pokazala kako izgledaju njeni ožiljci nakon operacije.

- Odlazeći na ovu operaciju, nisam mogla ne razmišljati o ožiljcima. One koje imam, prigrlim. Ali nemam želju za novima. Na odmoru sam se stalno opraštala od glatke kože na bokovima, iako sam osjećala krivnju što sam tako tašta -  napisala je Paulina.


Nakon operacije doktori su je upozorili da će tri dana morati imati pokrivene rezove, a da će oni, kad ukloni zavoj, izgledati "kvrgavo".

- Znam da će rezovi uskoro postati dio mene. Bit će podsjetnik na stare boli i nove pobjede. Oni će se pridružiti svim drugim "natpisima" na mom tijelu i umu - i vidljivim i nevidljivim - koji će, na kraju, biti ljepilo koje me drži na okupu, mreža prijeloma koji su jače zacijelili. I kao sve ostale ožiljke izvana i iznutra, prihvatit ću ih. Bit ću ponosna na njih - napisala je manekenka, koja se nalazi na kućnom oporavku.

Porizkova je objasnila da je rođena s kongenitalnom displazijom kuka, koja se javlja kada čašica kuka "ne prekriva u potpunosti okrugli dio gornje bedrene kosti" - što potencijalno može dovesti do osteoartritisa ili pukotine kuka. Njoj se hrskavica u kukovima istrošila, pa je otišla na operaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.