MUZIKA

“Prljavo kazalište” proslavlja 40 godina na muzičkoj sceni serijom koncerata

Piše: N. Aj.

26.1.2018

“Prljavo kazalište”, jedan od omiljenih rok bendova svih generacija, proslavljaju 40 godina na muzičkoj sceni. Članovi benda odlučili su to obilježiti spaktakularnim live koncertima u okviru turneje, a nastupit će i u Australiji, Americi i Kanadi.

U Ptuju u Sloveniji nastupit će 7. februara u karnevalskoj dvorani, nakon čega će se Prljavci uputiti u Osijek gdje će održati koncert za Dan zaljubljenih 9. februara u dvorani “Gradski vrt”.

Šestodnevna turneja po Australiji, rezervirana je od 15. do 24. februara, a iz dana u dan, Prljavci će nastupati u najuglednijim koncertnim prostorima, najvećih gradova i to 15. februara u Peru, 16. i 22. u Melburnu, 17. u Brisbejnu, 23. u Adelaidu te i 24. u Sidneju.

Generaciju su odrastale uz njihovu muziku, a i nakon 40 godina jedan su natraženijih bendova. Najavljeno je da će njihovi koncerti biti prava retrospektiva njihovog stvaralaštva, protkana bezbrojnim megahitovima.

Početak turneje po Americi i Kanadi očekuje se od 27. aprila do 6. maja, a “Prljavo kazalište” nastupit će u Torontu, Vankuveru, Njujorku, Los Anđelesu te San Hoseu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.