MUZIKA

Vanna s pjesmom "Najbolji ljudi" je pobjednica 65. Zagrebačkog festivala

Agencije

Avaz.ba

27.1.2018

Zagreb je sinoć bio domaćin 65. Zagrebačkog festivala. Pobjednica festivala je Vanna s pjesmom "Najbolji ljudi", za koju je ujedno i autorica muzike i teksta.

Odluku je donio stručni žiri koji su ove godine činili istaknuti autori i muzičari Alfi Kabiljo, Vjekoslava Huljić, Tibor Szirovicza i Yogi Lonich, glavna direktorica Adria Medije, Ivona Čulo, glazbeni kritičar Bojan Mušćet te Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a, prenosi Večernji list.

- Nije sve u nagradama, ali ovo priznanje je uistinu jedan poticaj i čini me ponosnom. Cijeli festival je bio fenomenalan, kao i bend koji si malo ko može priuštiti. Ovakve situacije su za iskoristiti i dati najbolje od sebe! - izjavila je Vanna neposredno nakon silaska s pozornice festivala primivši priznanje iz ruku umjetničkog direktora 65. Zagrebačkog festivala, Nene Belana. 

- Čestitam Vanni na sjajnoj izvedbi, ali i autorskom ostvarenju. Zaista sam zadovoljan cjelokupnim izdanjem festivala, od predstavljanja svih izvođača preko izvanrednog festivalskog orkestra do futurističke scenografije i poletnih voditelja, Jelene Glišić i Ivana Vukušića. Također, ovo je jedna od rijetkih muzičkih manifestacija u Hrvatskoj u kojoj prevladavaju isključivo smijeh, pozitiva i kolegijalnost među muzičarima. Oni na festival gledaju kao priliku za muzičko predstavljanje i dobru zabavu, to je temelj za svaki daljnji uspjeh i razvoj Zagrebačkog festivala - izjavio je Belan. 

Na samom početku prijenosa, muzička diva Gabi Novak uručila je priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala – riječ je o duetu Kedže i Zsa Zse „Sve u meni se budi“, a statuu su primili Zsa Zsa i autor pjesme, Ante Pecotić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.