MUZIKA

"Komuna" objavila spot za singl "Utjeha"

Avaz.ba

12.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Grupa "Komuna" danas je premijerno objavila novi singl pod nazivom "Utjeha".

Pjesma žestokog ritma predstavlja predah od svakodnevice, za razliku od prethodna dva singla "Kad padnu mostovi" i "Himna" koji ipak sadrže malo teže teme.

Muziku i tekst radio je lider benda i tvorac brojnih hitova Mirko Šenkovski Geronimo, gitaru sviraju Dragomir Herendić i Emir Hot, klavijature Igor Matković, bubnjeve Damir Bumbar Sinanović, a bas gitaru Dejan Orešković, koji je zaslužan i za miks i produkciju. Mastering pjesme radio je John Davis u studiju "Metropolis" u Londonu.  

- Zanimljivost ove numere je u tome da je cijela pjesma odsvirana iz samo jednog akorda, i upravo je to bio izazov "Komuni" da izgradi dinamiku i atmosferu na samo jednom akordu, a da pjesma nijednog trenutka ne prelazi u dosadu. Glavni akteri pjesme su motorista, usamljeni vuk koji krstari od grada do grada i noćna dama kojoj on otvara dušu i kroz stihove pjesme govori o svom životu i o onome što ga tišti - kaže lider i vokal grupe Mirko Šenkovski Geronimo.

Gosti "Komune" u videu su članovi motokluba "Free Riders", dok je ulogu noćne dame sjajno odigrala Gabrijela Babić, koja je u posljednje vrijeme izuzetno tražen model. 

- Ugostili smo i dio članova mog prvog benda "Sauron", Adnana Šehovića, Thomasa Stipića i Hrvoja Bilića, koji se uvijek rado odazovu na moj poziv, a koji će biti dragi gosti "Komune" i na živim nastupima. Također, poseban gost u spotu nam je i Željko Pehar, gitarista benda "Prorock"- kazao je Šenkovski. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.