SUDBINE

Pjevač „Parnog valjka“ Aki Rahimovski otkriva za „Dnevni avaz“: Na scenu se vraćam 15. avgusta

E. BAKIĆ

2.7.2018


Nakon što je Aki Rahimovski (63) početkom aprila doživio blaži moždani udar, grupa „Parni valjak“ otkazala je nastupe koji su trebali uslijediti, ali uz nadu da će se njihov pjevač vratiti za mjesec, najviše dva.

No, to se ipak nije desilo, pa je na oficijelnoj Facebook stranici ovog sastava objavljeno da će Kastafsko kulturno ljeto i Adria Summer Festival proći bez njih.

 Poruke podrške

- Dragi naši, javljamo vam da, nažalost, nećemo održati najavljene nastupe 20. jula u Kastavu i 21. jula u Medulinu. Ne brinite, Aki se osjeća dobro i oporavlja se, ali po preporuci liječnika još neko vrijeme treba mirovati i izbjegavati napore. U međuvremenu radimo na novim pjesmama u studiju i jedva čekamo da se ponovno vidimo uživo. Hvala svima na razumijevanju i na porukama podrške. Kupljene ulaznice možete vratiti na mjestima gdje ste ih kupili, a sve dodatne informacije možete zatražiti od organizatora – stoji u objavi na društvenoj mreži.

Kada smo jučer pozvali Rahimovskog, kazao nam je da se osjeća bolje, ali ljekari su mu produžili terapiju.

- Doktori su mi preporučili strogo mirovanje zbog mog zdravstvenog stanja. Iskreno, ja se bolje osjećam, ali preporuku doktora moram slušati, oni ipak misle drugačije – govori nam Rahimovski.

Bez kondicije

S obzirom na to da se osjeća bolje, pitali smo ga kada bi se konačno trebao vratiti na scenu.


- Mislim da ću se vratiti 15. avgusta, a opet sve zavisi od terapije i toga hoće li doktori ponovo promijeniti mišljenje – iskren je Rahimovski.  


Priznaje da se dosta iscrpio od aprila.


- Sve je uredu, samo potrebna mi je velika snaga da bih se i fizički mogao vratiti, ustvari, ostao sam bez kondicije koju trebam nadomjestiti – kaže pjevač.


Publika je moja snaga

Aki Rahimovski kazao nam je da mu mnogo znači podrška publike, koja mu svakodnevno šalje poruke podrške.


- Puno mi znači podrška i razumijevanje mojih fanova, bez kojih ne bih imao tako veliku snagu i želju da budem bolje. Uz članove porodice, publika je druga snaga – poručuje Rahimovski.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.