MUZIKA

Večeras počinje XX2. Jazz Fest Sarajevo

Ove godine Jazz Fest će u okviru završnog dijela trilogije pod nazivom „S onu stranu dobra i zla“ na 16 koncerata predstaviti neke od najboljih muzičara njujorške scene

Zorn: Tri godine saradnje. Promo

Piše: E. B.

2.11.2018

Večeras će u 20 sati na sceni Doma policije solo koncertom Džona Zorna (John) biti otvoren XX2. novembarski praznik muzike Jazz Fest Sarajevo. Ovo je treća i posljednja godina projekta ''John Zorn in Sarajevo'', iznimne saradnje sarajevskog festivala i jednog od najplodnijih i najvažnijih savremenih kompozitora.

Ove godine Jazz Fest će u okviru završnog dijela trilogije pod nazivom „S onu stranu dobra i zla“ na 16 koncerata predstaviti neke od najboljih muzičara njujorške scene u izvedbi repertoara Džona Zorna. Dio repertoara činit će i još nesnimljene kompozicije, što će predstavljati dodatnu privilegiju za publiku.

Večeras će nakon 20-minutnog Zornovog solo koncerta na saksofonu biti održan i nastup grupe „Insurrection“, nakon čega će uslijediti koncert vrhunskih gitarista. Posljednji koncert u Domu policije za danas bit će „Cobra“, ansambl sa 12 muzičara i s Džonom Zornom kao prompterom.

Također, u ''Jazzbini'' Sarajevo nastupit će i beogradski bend „Naked“, a nakon koncerta bit će održan i „jam session“.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u festivalskom box officeu u Domu policije i sistemu kupikartu.ba.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.