RAZGOVOR

Haris Džinović otvoreno za "Avaz": Danas nema granica, u velikim dvoranama pjeva onaj ko ima lovu

Nije to više stvar može li neko napuniti prostor poput Arene, Zetre, Skenderije...

Džinović: Ima pune ruke posla. Arhiva

Piše: E. BAKIĆ

9.11.2018

Haris Džinović (67) je zasigurno jedan od onih pjevača koji će napuniti skoro svaki prostor u kojem se pojavi, bilo da je to neki lokal ili dvorana.

Ovih dana ima pune ruke posla, jer dosta nastupa, a bliži se i njegov dolazak u Sarajevo, gdje će nastupiti 23. novembra u jednom ugostiteljskom objektu. Već u decembru slijedi koncert u beogradskom Sava centru.

Čak i onda kada ima povoda za razgovor, Džinović vješto izbjegava medije i razgovore. Ipak, za „Dnevni avaz“ je napravio izuzetak.

 Uži krug

- Radujem se susretu s bh. publikom. Poseban je merak i čast pjevati u Sarajevu. Drago mi je doći u bh. prijestonicu, prije svega zbog toga što me i mladi slušaju i dolaze na moje nastupe. Volim vidjeti kako mladi doživljavaju moje pjesme. Nisam tako davno bio u Sarajevu, ali svaki put to je novi izazov za mene. Jasno mi je da moje numere pjevaju sve generacije, ali ipak na mladima svijet ostaje – govori nam Sarajlija s beogradskom adresom.

Ovaj put nastupa u manjem prostoru, ali, ističe, nekad je bolje pjevati u užem krugu gostiju.

- To je ujedno prilika da vidim i neke svoje prijatelje, koji će doći na moj nastup – navodi Džinović.

  Neke granice

Iako u Sava centru nastupa tradicionalno, Haris se, kako kaže, svaki put priprema kao da mu je prvi nastup.

- Inače, tradicionalno pravim koncerte u Sava centru pa to više nema neki poseban prizvuk, postalo je normalno.  Mislim da danas nema nekog pravila i mjerila. Razni pjevači nastupaju u Areni, pa i Sava centru, Skenderiji... Nije to više stvar može li neko doći u Arenu ili Zetru i napuniti prostor, nego ima li lovu da plati salu i eto ga, ako ima, pjevat će. Danas je to tako, nema više nekih granica niti pravila – smatra Džinović.

 Zetra ili Skenderija

Veliki koncert u bh. prijestonici Džinović planira održati na proljeće.

- Na proljeće ću, vjerovatno, održati veliki koncert u Zetri ili, možda, u Skenderiji. Pa eto to je prilika za sve one koji slušaju moje pjesme da dođu, bit će mjesta – ističe Džinović.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.