ISPOVIJEST

Aki Rahimovski za "Avaz": Privikavam se na novi život, ništa više nije isto

Ne slušam ljekare i svaki put poludim kad izađem na scenu

Rahimovski: Terapije još traju. Arhiva

Razgovarala: Edina BAKIĆ

3.12.2018


Pjevač „Parnog valjka“ Aki Rahimovski početkom aprila doživio je moždani udar, nakon čega je uslijedila i pauza na muzičkoj sceni. Poslije boravka u bolnici i kućnog liječenja Rahimovski se krajem septembra ponovo vratio svojoj prvoj ljubavi, a naziv koncerta koji su održali u Beču bio je „Veliki povratak“.

Pjevač je skoro dva sata pjevao i skakutao po bini kao da mu se ništa nije dogodilo, a prije nekoliko dana ova popularna grupa objavila je album pod nazivom „Vrijeme“. U razgovoru za „Dnevni avaz“ Rahimovski je govorio o zdravlju, albumu, nastupima, godini na izmaku...

 Drugi svijet

- Sretan sam zbog albuma „Vrijeme“, koji je, eto, napokon izašao i ugledao svjetlo dana. Potrudit ću se da malo više govorimo o njemu i predstavimo ga. Na albumu smo radili oko godinu, a čini ga 13 pjesama, među kojima su i neki novi singlovi, tako da je sve skupa ispalo izvrsno – govori nam Rahimovski.

 Vratili ste se na scenu, kako se osjećate nakon moždanog udara?

- Dobro sam. Čim radim i pjeva, to znači da sam bolje. Naravno, terapije još traju i idem redovno na njih.

 Slušate li ljekare?

- Ne, ne slušam ljekare i svaki put poludim kad izađem na scenu. Kad sam na bini, to je jedan drugi svijet i definitivno poludim, radim sve ono što sam ranije radio. Ljubav prema muzici vratila me u život. Svakako, želim zahvaliti publici na podršci u najtežim trenucima. Hvala im što su bili tu dok sam sređivao drugi dio života. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje u sljedećoj godini.

Kada je došlo do zdravstvenih komplikacija, jeste li ipak promijenili pogled na život?

- Da, tu ste definitivno u pravu. Polako se privikavam na novi život i ništa više nije isto. Opet, tako je moralo biti i ne može čovjek protiv onog što ga zadesi. Borba i vjera su veoma važne u teškom periodu. 

 U teškim trenucima ko Vam je bio najveća podrška?

- Manje–više svi. Porodica, prijatelji, moji fanovi... Hvala im svima.

Više od standarda

Brojka od 43 godine nije mala. Je li bilo teško toliko dugo opstati na sceni?

- Šta reći. Nije bilo lako i teško je održati standard, ali mi se uvijek trudimo da napravimo više od standarda. Nadam se da smo i s ovim albumom napravili ono što treba, a to je da smo išli preko standarda. Zato sam sretan i nadam se da će se publici dopasti.

Kakva Vam je bila godina na izmaku?

- Zdravlje me malo izdalo, ali što se tiče „Valjka“, sve je uredu, nismo nešto puno nastupali, ali smo radili na albumu. Godina ko godina, desilo se što je moralo, ali svakako se nadam da će naredna biti bolja.

Bez Sarajlija nema priče

- Mogu samo reći da poslušate album i sve će vam biti jasno. Moram istaći da je dragocjeno vrijeme iza nas. Više od 43 godine „Valjak“ traje. Svakako, planiramo u narednoj godini, povodom toga, održati turneju u regiji. Na listi je Sarajevo, bez Sarajlija nema priče – pojašnjava Rahimovski.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.