RAZGOVOR Legendarni pjevač „Parnog valjaka“

Aki Rahimovski za "Avaz": Svi su se prepali za mene

Momci su trenutno na velikoj turneji „Runda 44“, kojom obilježavaju 44. rođendan benda

Razgovarao: F. MUSTAFIĆ
18.07.2019 23:22

Prošle godine doživio moždani udar

Foto: Facebook

Legendarni pjevač popularne zagrebačke grupe “Parni valjak“ Aki Rahimovski (64), nakon što je prošle godine imao moždani udar, osjeća se odlično.

Momci su trenutno na velikoj turneji „Runda 44“, kojom obilježavaju 44. rođendan benda, a na putu za Istru Aki se javio za „Dnevni avaz“ i potvrdio da trenutno sa zdravljem nema problema.

Nisam umoran

- Osjećam se odlično! Sa zdravljem je sve uredu. Dobro je. Zapravo, osjećam se kao u najboljim danima i zaista je tako. Trenutno smo stali da ručamo i ne smeta mi vrućina – kazao je Rahimovski.

Priznaje da su mnogi bili uplašeni za njegovo zdravlje, a najviše porodica i članovi grupe.  

- Oni se prepali, ali to je već godinu iza mene. O tome ne treba pričati. Ne želim govoriti ni misliti na bolest.

Ističe da ga i nakon svih ovih godina momci odlično prate.

- Nisam umoran, nisu ni oni. Mi smo sve ovo napravili da uživamo. Nema razloga za zabrinutost ili neko opterećenje. Logistika nas prati. Dođeš, odsviraš... Ali ne samo odsviraš, već publici daš sve od sebe i malo sljedeći dan odmoriš. Navečer, opet publika, muzika i tako ukrug već godinama – govori Aki.

Mi uživamo

Dodaje da ih tokom turneje očekuje još čak 50 koncerata.

- Kako je počelo ljeto, gotovo svaku večer smo u drugom gradu. Imamo dosta nastupa, radimo puno. Do sada smo imali 25 koncerata. Nema onog klasičnog odmora, ali mi uživamo. Promoviramo novi album, koji je objavljen prošle godine. Svaki ovaj koncert ili nastup ustvari je promocija novih pjesama - istakao je Rahimovski.

Na kraju je dodao da će popularna grupa naredni mjesec nastupiti u Širokom Brijegu.

Pregovori za Sarajevo

- Nadam se da ćemo uskoro ipak uspjeti doći i u Sarajevo. Pregovori traju, nadamo se da će ishod biti pozitivan. Krajem avgusta znat ćemo da li ćemo imati koncert u Sarajevu ove godine ili sljedeće. U svakom slučaju, dolazimo – poručio je Rahimovski.

Komentari

NA VRH