DOGAĐAJI

Tzre je pobjednik regionalnog finala "Red Bull RapLike 2019"

Uz pomoć kulisa te uz vrhunsku produkciju, specijalne audio-vizuelne efekte i videoprojekcije, centralni dio dvorane pretvoren je u veliki klub

A. Ču. / Avaz.ba

17.11.2019

S takmičenja u Zetri. Red Bull

U Sarajevu je sinoć održano veliko finale "Red Bull RapLike 2019", na kojem je krunu regionalnog kralja freestylea osvojio Tzre (Hrvatska). U fenomenalnoj atmosferi, večer su svojim nastupima uveličala brojna zvučna imena regionalne hip-hop scene, a zabava se dokasno nastavila uz "Brown Sugar RnB party". 

Sarajevska dvorana Zetra doživjela je temeljitu transformaciju kako bi ugostila veliko finale "Red Bull RapLike", najvećeg regionalnog takmičenja u hip-hop improvizaciji. Uz pomoć kulisa te uz vrhunsku produkciju, specijalne audio-vizuelne efekte i videoprojekcije,  centralni dio dvorane pretvoren je u veliki klub, a publiku koja je ispunila event prostor, dočekao je zaista impresivan prizor.

Na binu je stupilo osam pretendenata na titulu najboljeg freestyle repera u regiji: Tzre, Mleeksah, Sultan i Usce iz Hrvatske, Bubi i Samuraj Krek iz Srbije te Nyca i Sokol iz Bosne i Hercegovine.

Nihove nastupe ocjenjivao je žiri sastavljen od zvučnih imena regionalne hip-hop scene: Saša Antić (TBF), Frenkie, Kendi, Rade Ulica (High5) i Almir ("Dubioza kolektiv"). U ulogama voditelja našli su se Stihomir Klepić i Čika Gagara iz popularne grupe "Helem nejse", dok su za muzičku podršku zaduženi bili DJ Soul i Merakoon.

U prvom polufinalu, prošlogodišnji regionalni prvak Samuraj Krek bio je bolji nego Mleeksah, dok je u drugom Tzre savladao Nycu. Borba za treće mjesto pripala je Nyci, a onda je na red došlo veliko finale između Samuraja Kreka i Tzrea. Nakon potpuno izjednačene borbe i dugog vijećanja žirija, prevagnule su nijanse i Samuraj Krek je titulu predao u ruke Tzrea, novog regionalnog kralja freestylea.

Izvrsnim reakcijama gledalaca dočekana je i Shza, mlada plesačica iz Tuzle, koja je na svjetskom finalu takmičenja "Red Bull Dance Your Style 2019", održanom nedavno u Parizu, pobrala simpatije publike i bila poražena samo od budućeg pobjednika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.