DIVLJI PLESOVI

Vatrena Ruslana pobjednica Evrovizije 2004. godine, evo kako danas izgleda

Danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vrijeme za nju stalo i da dana nije ostarila

Ruslana: Ukrajinska pjevačica. Instagram

L. K. P.

17.5.2021

Na Eurosongu 2004. godine u Istanbulu je pobijedila ukrajinska pjevačica Ruslana i postala jedna od najvećih eurovizijskih zvijezda u historiji. Sigurno je jedna od jedinih pet ljudi kojih se prosječan čovjek može sjetiti kada je riječ o eurovizijskim pobjednicima, a njen hit "Wild dances" jedan je od najvećih hitova ovog takmičenja u historiji.

Ruslana je imala sve elemente potrebne za pobjedu, odličnu pjesmu i više nego atraktivnu koreografiju, glas i stas pa se zahvaljući svemu tome o njenom nastupu prepričava i dan danas, a na "YouTubeu" ima skoro 30 miliona pregleda.

Danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vrijeme za nju stalo i da dana nije ostarila. Može se pohvaliti da je u top formi, ali i da joj popularnost u rodnoj Ukrajini još uvijek velika.

Nedavno je učestvovala na forumu o kulturi, medijima i turizmu u svojoj zemlji, na što se osvrnula i na svom profilu na Instagramu.


- Često me pitaju jesam li se ikada osjećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista željela je da Evropa osjeti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi nešto je što se ne može zaboraviti pa mi se čini da smo uspeli - napisala je između ostalog u objavi.



Nakon pobjede na Evroviziji jedno vrijeme se bavila i političkim aktivizmom, a prije nekoliko godina fanovi su mogli da je vide na istom takmičenju u Lisabonu gdje se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji što je kod mnogih fanova i vjernih pratilaca Evrovizije probudilo veliku nostalgiju.


Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine, čak je postala i njen svojevrsni zaštitni simbol, a svoju muziku je koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.