PREKINUTA ZBOG KORONE

Elton Džon nastavlja oproštajnu turneju

Nastavak turneje krenut će u maju 2022. u Frankfurtu, a završit će šest mjeseci kasnije u Los Anđelesu

Muzička zvijezda Elton Džon. Agencije

L. K. P.

26.6.2021


Muzička zvijezda Elton Džon (John) izabrao je trideset novih datuma tokom 2022. kada će nastupiti u Evropi i Sjevernoj Americi, u okviru velike oproštajne turneje koja je bila prekinuta svjetskom epidemiološkom krizom.

Pjevač širokoj publici najpoznatiji možda po legendarnoj pjesmi "Candle in the Wind" bit će 11. juna 2022. u Parizu, u dvorani La Defense Arena, na posljednjem koncertu u Francuskoj, objavila je njegova producentska kuća.

Sedamdesetčetverogodišnji pjevač počeo je oproštajnu turneju pod imenom "Farewell Yellow Brick Road" 2018., predvidjevši više od 300 koncerata širom svijeta u tri godine. Nju je prekinula pandemija koronavirusa.


Nakon evropske i sjevernoameričke turneje, predviđena su još četiri koncerta u Australiji i na Novom Zelandu početkom 2023.. Agencije

Nastavak turneje krenut će u maju 2022. u Frankfurtu, a završit će šest mjeseci kasnije u Los Anđelesu.

Prije svega toga, Elton Džon nastupit će u Bersiju, koji se sada zove Accor Arena, 10., 12. i 13. oktobra ove godine, na tri koncerta koji su rasprodani, a bili su predviđeni za oktobar prošle godine.

Nakon evropske i sjevernoameričke turneje, predviđena su još četiri koncerta u Australiji i na Novom Zelandu početkom 2023..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.