VELIKA ČAST

Hrvatski pjevač Dino Jelusić novi član kultnog benda „Whitesnake“

Poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki muzičar sanja, kaže Jelusić

L. K. P.

Jelusić: Sve je potpuno nadrealno

Foto: Agencije


Nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila veliki dio muzičke industrije, svjetska imena polako se vraćaju na scenu, a novu evropsku turneju zakazanu za maj 2022. ovih dana najavio je i kultni bend „Whitesnake“.

Na njihovoj službenoj Facebook stranici objavljeni su i datumi, ali i informacija kako će im se na koncertima pridružiti poznati hrvatski pjevač Dino Jelusić.

  • Voljet ćete ga - poručio je fanovima na Facebooku frontmen benda Dejvid Koverdejl

    Voljet ćete ga - poručio je fanovima na Facebooku frontmen benda Dejvid Koverdejl

    Foto: Facebook


- Apsolutno sam oduševljen što mogu izraziti dobrodošlicu iznimno talentiranom Dini Jelusiću u „Whitesnake“. Imamo ga na oku još otkako smo prije dvije godine zajedno svirali u Zagrebu. Voljet ćete ga - poručio je fanovima na Facebooku frontmen benda Dejvid Koverdejl (David Coverdale).

Inače, Jelusić je 2019. na Šalati sa svojim bendom „Animal Drive“ svirao kao predgrupa britanskim rok-legendama.

I Dino se oglasio na svom profilu, napisavši:

  • Objava Dine Jelusića

    Objava Dine Jelusića

    Foto: Facebook


- Izuzetna mi je čast što sam dio jednog od mojih najdražih bendova svih vremena. Telefonski poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki pjevač i muzičar moje generacije može samo sanjati. I dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno. Jedva čekam da krenem na put s „Whitesnakeom“ i, kao što mi je sam veliki DC rekao, da dam dio svog identiteta zvuku ovog kultnog benda.

NA VRH

Podijeli članak na