SPEKTAKL U SUSJEDSTVU

Dino Jelusić s "Whitesnakeom" u Zagrebu 2. jula

Tačno tri godine nakon rasprodanog koncerta fanovi benda moći će ponovo uživati u muzičkom spektaklu na stadionu Šalata, ali sa novim članom

Dino Jelusić. Agencije

Piše: L. K. P.

23.11.2021


Dejvid Koverdejl (David Coverdale) frontmen legendarne grupe "Withesnake" sa svojom ekipom kreće na oproštajnu turneju 2022. godine. U sklopu turneje nastupit će i u Zagrebu 2. jula.

Tačno tri godine nakon rasprodanog koncerta fanovi benda moći će ponovo uživati u muzičkom spektaklu na stadionu Šalata.

Ipak, neće sve biti isto kao prije tri godine. Velikom Koverdejlu u 2022. godini na bini u Zagrebu pridružit će se i hrvatski muzičar Dino Jelusić (29), novi član "Whitesnake touring" postave.





Nedavno je odjeknula vijest u cijelom regionu da je Jelusić službeni član legendarne metal ili hard rok grupe i da s njima ide na turneju kojom se opraštaju od bine „Farewell Tour“.


Ovu fantastičnu vijest grupa je, nakon dogovora, objavila na službenim stranicama.


- Apsolutno sam oduševljen što mogu pozdraviti dolazak u grupu iznimno talentiranog Dine Jelusića. Pratimo ga još otkad smo prije dvije godine zajedno svirali u Zagrebu. Jako će vam se svidjeti - napisao je Koverdejl.


Na naš upit da li već zna koji će biti njegova zadatak na bini, Jelusić je nedavno u intervjuu za "Avaz" otkrio:


"Bit ću klavijaturista, svirat ću gitaru na nekoliko pjesama, Koverdejl je spominjao da želi da moj glas bude dio novog “Whitesnake“ identiteta i da ću imati solo tačku usred koncerta. To je zasad sve što znam."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.